10 років тюрми можуть отримати двоє луганських колаборантів, які стали “єдиноросами”

06 вересня 2024 р. 13:04

06 вересня 2024 р. 13:04


СБУ завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальні матеріали стосовно ще двох колаборантів, які через фейкові “вибори” на окупованій території Луганської області стали “депутатами” псевдопарламенту “лнр”.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Один з них - луганський підприємець Василь Леонов, якого у серпні минулого року куратори внесли до списку “кандидатів у депутати” від пропутінської партії “єдина росія”.

Наразі колаборант засідає у “народній раді лнр” у якості “депутата” та голови одного з “комітетів”.

“Крім того, він очолює так званий "Луганський республіканський гуманітарний центр “єдиної росії”. Через цю структуру партія путіна поширює свій вплив на захоплену територію України та зміцнює окупаційні органи влади”, - наголосили в СБУ.

Друга фігурантка - луганчанка Антоніна Машкова. Вона також представляє “єдину росію” у незаконній “народній раді” та обіймає у місцевій посаду “співголови” Луганського відділення політсили.

“Крім прийняття юридично нікчемних “нормативних актів”, правопорушники беруть участь у сюжетах російських пропагандистів та ведуть агітацію на користь агресора у “виборчих округах”, - йдеться у повідомленні.

Обидвох правопорушників обвинувачують за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їх оголосили у розшук. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування проводило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Процесуальне керівництво вела Луганська обласна прокуратура.

Нагадаємо, підозру у колабораціонізмі отримали двоє окупаційних "депутатів" з Луганщини.

10 років тюрми можуть отримати двоє луганських колаборантів, які стали “єдиноросами”

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua