Судитимуть двох топ-посадовців Луганщини, які діють від імені пропутінської партії "Єдіная Росія"

06 вересня 2024 р. 13:34

06 вересня 2024 р. 13:34


Прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно псевдопосадовців Луганщини, які співпрацювати з ворогом від 2014 року. Про це повідомляє речниця Луганської обласної прокуратури Дар’я Матушкіна.

В чому суть

За фактом колабораційної діяльності (ч.5 ст.111-1 КК України) скеровано до суду обвинувачення щодо т.зв. «голови комітету народної ради лнр з аграрної політики, природокористування та земельних відносин» та «керівниці» луганського регіонального осередку «Єдіной Росії».

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені ‒ луганчани, які після 2014 року почали співпрацювати з ворогом.

Перший ‒ колишній менеджер та учасник проросійського громадського руху «Український вибір». Після захоплення окремих територій регіону залишався в Луганську.

До повномасштабного російського вторгнення займався «патріотичними» проєктами.

Речниця Луганської обласної прокуратури додає, що з травня 2022 року по сьогоднішній день ‒ він є головою громадської організації «луганський республіканський гуманітарний центр «Єдіной Росії», метою якої є економічна, гуманітарна та соціокультурна інтеграція з РФ.

За результатами минулорічних «виборів представницьких органів муніципальних утворень лнр» чоловіка також обрано «депутатом народної ради лнр першого скликання» від вищевказаної ворожої політичної партії.

Крім того, народний обранець став «головою комітету народної ради лнр з аграрної політики, природокористування та земельних відносин».

Мандат «депутата» отримала одна з «керівниць» луганського регіонального осередку «Єдіной Росії». Вона займається питаннями співробітництва з різними «органами влади» в псевдореспубліці.

Наразі осіб оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ Луганщини.

Судитимуть двох топ-посадовців Луганщини, які діють від імені пропутінської партії "Єдіная Росія"

Що було раніше

На Луганщині окупанти "вирішують" долю пошкоджених багатоповерхівок. В фейковій "адміністрації" Сєвєродонецька задумалися: чи слід "відновлювати" руїни, які їхню думку "спотворюють місто"

Реклама

Судитимуть двох топ-посадовців Луганщини, які діють від імені пропутінської партії "Єдіная Росія"

Джерело: popasnaya.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua