Єврокомісія виділила Україні 35 млн євро на підготовку до зими

06 вересня 2024 р. 15:22

06 вересня 2024 р. 15:22


Європейська комісія збільшила своє гуманітарне фінансування вразливих українців, надаючи додаткові 40 млн євро напередодні наближення зими. З них 35 млн євро виділяють на гуманітарні проєкти в Україні.

Про це йдеться на сайті Єврокомісії і зазначається, що 5 млн євро виділяють на підтримку українських біженців та приймаючих їх громад у Молдові.

"Основна мета цього фінансування – допомогти Україні підготуватися до морозних зимових місяців. Разом зі своїми гуманітарними партнерами ЄС прагне відремонтувати пошкоджені будівлі, забезпечити електроенергією та опаленням, а також надати притулок тим, хто найбільше його потребує", - йдеться у повідомленні.

У Молдові нове фінансування спрямоване на найбільш уразливих біженців, щоб забезпечити їм захист і доступ до основних послуг, а також підвищити готовність країни до додаткових потоків біженців.

Оголошення про виділення коштів сталося під час того, як Комісар ЄС з питань управління кризами Янез Ленарчіч сьогодні, 6 вересня, перебуває в Литві для участі в регіональному Форумі цивільного захисту, зосередженому на мобілізації подальшої підтримки України напередодні майбутньої зими.

Допомога Україні від ЄС

ЄС надає гуманітарну допомогу Україні з початку конфлікту в 2014 році та активно діє по всій країні, надаючи пріоритет важкодоступним районам поблизу лінії фронту в східних і південних областях. Після повномасштабного вторгнення росії у 2022 році ЄС суттєво активізував зусилля з надання допомоги Україні.

Включно з новим фінансуванням, оголошеним сьогодні, Європейська комісія виділила загалом 966 млн євро на програми гуманітарної допомоги цивільним особам, які постраждали від війни в Україні після вторгнення росії. З цього фінансування 895 мільйонів євро було виділено на гуманітарні програми в межах України та 71 мільйон євро на підтримку біженців, які втекли до сусідньої Молдови.

На додаток до своїх операцій з гуманітарної допомоги, Європейська комісія координує свою найбільшу операцію в рамках Механізму цивільного захисту ЄС, доставляючи понад 150 000 тонн допомоги в натуральній формі в Україну, таку як машини швидкої допомоги, пожежні машини, медикаменти, товари для притулку, генератори електроенергії та багато іншого.

Єврокомісія виділила Україні 35 млн євро на підготовку до зими

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua