Жителю Луганщини дали 7 років тюрми. Чоловік воював у лавах бойовиків проти підрозділів ЗСУ

12 вересня 2024 р. 12:20

12 вересня 2024 р. 12:20


До 7 років ув’язнення засуджено бойовика т.зв. "ЛНР", який воював проти ЗСУ на Луганщині та Донеччині. Про це повідомляє речниця Луганської обласної прокуратури Дар’я Матушкіна.

В чому суть

Суд визнав винним жителя Щастинського району в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч.2 ст.260 КК України). Йому призначено покарання ‒ 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Прокурори у суді довели, що чоловік у 2016 році вступив до незаконного збройного підрозділу «народної міліції лнр» ‒ «2-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу» на посаду «старшого вогнеметника». Отримав військову форму, особисте військове спорядження та засоби індивідуального захисту», ‒ зазначила речниця Луганської облпрокуратури Дар’я Матушкіна.

Вона додала, що у березні наступного року чоловік прийняв «присягу та клятву гвардійця».

У лавах бойовиків по початок березня 2022 року чинив збройний опір українським військовослужбовцям. Протягом цього часу обіймав посади «стрільця» та «водія».

У суді доведено, що він облаштовував позиції біля населених пунктів Станично-Луганського району Луганської області та Бахмутського району Донецької області, заступав на бойові чергування та здійснював вогневе ураження позицій Збройних Сил України.

Цьогоріч, наприкінці квітня, його було затримано підрозділами ЗСУ у Бахмутському районі.

На вирок суду чоловік очікував під вартою.

Жителю Луганщини дали 7 років тюрми. Чоловік воював у лавах бойовиків проти підрозділів ЗСУ

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції Луганщини.

Нагадаємо, до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено жителя Щастя , який присягнув на вірність т.зв. «ЛНР»

Що було раніше

Окупанти безперервно обстрілюють прифронтові села Луганщини . Попри ворожі обстріли з безпілотників і артилерії у Невському нині мешкає 17 осіб, у Новолюбівці – троє

Реклама

Жителю Луганщини дали 7 років тюрми. Чоловік воював у лавах бойовиків проти підрозділів ЗСУ

Джерело: popasnaya.city