Пропагандистка з Луганщини: судитимуть гендиректорку т.зв. "ДТРК ЛНР" Олену Прасолову

12 вересня 2024 р. 18:43

12 вересня 2024 р. 18:43


Гендиректорка фейкової «державної телерадіокомпанії т.зв. лнр» веде інформаційну діяльність на користь РФ. Про це повідомляє речниця Луганської обласної прокуратури Дар’я Матушкіна.

В чому суть

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно «гендиректорки» т.зв. «ДТРК ЛНР» за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після захоплення окремих територій Луганщини місцева жителька, колишня вчителька однієї зі шкіл, почала співпрацювати з ворогом.

Пізніше обіймала посаду «директора» навчального закладу в т.зв. «ЛНР», згодом стала «головним редактором» газети «Республіка».

З початку 2020 року й дотепер ‒ фейковий «генеральний директор» т.зв. «ДТРК ЛНР».

Обвинувачена здійснює безпосереднє керівництво пропагандистською телерадіокомпанією, бере участь в теле- та радіоефірах, співпрацює з російськими медіа.

Веде інформаційну діяльність на підтримку окупаційного режиму РФ та незаконних збройних формувань.

Відеоматеріали за її участю транслюються на території псевдореспубліки та активно поширюються в соцмережах.

Улітку поточного року обвинувачена виступила як член журі в конкурсі суспільного телебачення росії, а вже на початку вересня ‒ представила «лнр» на всеросійському форумі національних ЗМІ. Там під час виступу підкреслила «ідею національної ідентичності», за яку бореться Луганська недореспубліка ще з 2014 року.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ Луганщини.

Що було раніше

На окупованій Луганщині школярів закликають до участі у війні проти України. “Агітку” із закликами записуватися до окопів виставила одна зі шкіл Старобільська

Реклама

Пропагандистка з Луганщини: судитимуть гендиректорку т.зв. "ДТРК ЛНР" Олену Прасолову

Джерело: popasnaya.city