Юні манкурти. На окупованій Луганщині школярі виготовлятимуть безпілотники на уроках праці

13 вересня 2024 р. 11:20

13 вересня 2024 р. 11:20


Вже до кінця першої навчальної чверті підручники з “безпілотних авіаційних систем” будуть завезені до шкіл окупованої Луганщини. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

В чому суть

"Підручники" випустила в Росії компанія-виробник дронів “Геоскан” спільно з видавництвом “Просвєщєніє”.

Автори підкреслюють, що посібник створено для реалізації федерального проекту “Кадри для БАС”. Федеральний проєкт “Кадри для БАС” входить до складу кремлівського проєкту з розвитку безпілотних авіаційних систем.

До книжки включено глави про класифікацію та будову дронів, основи ручного пілотування, конструювання та сфери застосування БПЛА – зокрема й військові. Передбачається, що на практичних заняттях учні будуть виготовляти безпілотники.

Нагадаємо, що кожен регіон РФ, зокрема й т.зв. “нові” (тобто окуповані), за планом Кремля отримає близько 301 млн рублів на закупівлю обладнання для уроків з розробки, виробництва та експлуатації FPV-дронів.

“Залучення дітей до виробництва бойових дронів є грубим порушенням міжнародного права та ще одним свідченням цинічності кремлівської військової машини. Ціле покоління української молоді втягується в процес мілітаризації, створюючи враження, що війна, яку принесла на нашу землю путінська Росія — це норма. Ми закликаємо допомагати Силам оборони України звільняти українські землі від російського окупанта”, - йдеться у повідомленні ЦНС.

На окупованій Луганщині учні виготовлятимуть дрони для армії РФ Фото: інтернет-ресурс, підконтрольний т.зв. "ЛНР" На окупованій Луганщині на уроках праці школярі виготовлятимуть дрони для російської армії, 13.09.2024

Нагадаємо, на окупованій Луганщині школярів закликають до участі у війні проти України. “Агітку” із закликами записуватися до окопів виставила одна зі шкіл Старобільська

Що було раніше

Жителі окупованої Луганщини б’ють на сполох. Люди скаржаться на непридатну для пиття воду в сільських колодязях Сватівського, Старобільського та Алчевського районів

Реклама

Юні манкурти. На окупованій Луганщині школярі виготовлятимуть безпілотники на уроках праці

Джерело: popasnaya.city