Посіпаки з окупаційних "адміністрацій" Луганщини постануть перед судом. Закон пропонує до 10 років

13 вересня 2024 р. 14:29

13 вересня 2024 р. 14:29


Перед законом відповідатимуть "керівні кадри" ворожих "адміністрацій" на окупованій Луганщині. Про це повідомляє СБУ Луганщини.

В чому суть

Зібрано доказову базу на колаборантів, які співпрацюють з країною-агресоркою та обіймають «посади» у незаконних «адміністраціях» у Новоайдарі та Кремінній.

За даними слідства, одним із них є колишній працівник військкомату та депутат селищної ради, який з 2022 р. очолює відділ земельних відносин у т.зв. «адміністрації» Новоайдарського району Луганської квазіреспубліки. Задокументовано, що у вересні 2023 р. під час влаштованих окупантами псевдовиборів зрадник керував «територіальною виборчою комісією» і забезпечував необхідні «результати» для представників «Єдіной Росії».

Також фігуранткою є його «колега», яка у 64 роки очолює у тій самій «адміністрації» фейковий «відділ культури, молоді та спорту». До 2014 року вона була директоркою Перевальського палацу культури імені Паризької комуни та брала активну участь в організації фейкового референдуму й відтоді почала «кар’єру» в окупаційних владних структурах.

В окупованій Кремінній начальником відділу внутрішньої політики місцевої «адміністрації» є колишній бойовик незаконного збройного формування т.зв. «ЛНР». Мешканець Рубіжного від 2014 року воював проти України у складі «казачого» збройного угруповання «імені Платова», а 2022-му прибув до рідного міста разом з російськими військами. Після того, як на чолі окупаційної «влади» в Кремінній став його подільник – також бойовик російського бандформування, правопорушника було призначено на «престижну» керівну посаду.

Ворожі поплічники отримали від СБУ підозру за ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 10 років тюрми з конфіскацію майна.

Посіпаки з окупаційних "адміністрацій" Луганщини постануть перед судом. Закон пропонує до 10 років

Що було раніше

Довкіллю Луганщини російське військо завдало збитків на майже 553 млрд грн. У Держекоінспекції кажуть, що йдеться про забруднення повітря, засмічення земельних та водних ресурсів, знищення лісів та екосистем.

Реклама

Посіпаки з окупаційних "адміністрацій" Луганщини постануть перед судом. Закон пропонує до 10 років

Джерело: popasnaya.city