Злочинна діяльність. На Луганщині окупанти задіють дитячий хоспіс для вивозу дітлахів до РФ

13 вересня 2024 р. 15:55

13 вересня 2024 р. 15:55


Російські загарбники придумали нову схему легалізації незаконного вивозу дітей з окупованої Луганщини на територію країни-агресорки. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

В чому суть

Під виглядом “турботи” про хворих та сиріт окупаційна влада організовує примусові вивезення українських дітей на територію росії з тимчасово окупованих територій України. Колаборанти називають це “евакуацією” або “реабілітацією”, намагаючись створити видимість законності та гуманізму своїх дій.

Таку злочинну діяльність кремлівські посіпаки розгорнули на базі дитячого хоспісу "Кульбаби" (російською - "Одуванчікі"). Спочатку "дитячий заклад" працював на окупованій Донеччини, але віднедавна діяльність його розширилася і на Луганщину.

"Під виглядом всебічної допомоги дітям з тяжкими (у тому числі онкологічними) захворюваннями, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування ворог створює базу для подальшого переселення маленьких українців на Росію", - зазначають у Центрі національного спротиву.

Така “практика” є грубим порушенням міжнародного права, зокрема Конвенції ООН про права дитини, яка захищає дітей від насильницького переміщення та відділення від сімей. Припинити ці злочини можна тільки після повної деокупації українських земель.

Що було раніше

На окупованій Луганщині школярі виготовлятимуть безпілотники на уроках праці. Вже до кінця 1-ї навчальної чверті до закладів освіти завезуть підручники з “безпілотних авіаційних систем”

Реклама

Злочинна діяльність. На Луганщині окупанти задіють дитячий хоспіс для вивозу дітлахів до РФ

Джерело: svatove.city