10 років за незаконний референдум. Медсестра одного з Лисичанських ліцеїв отримала вирок суду

16 вересня 2024 р. 16:15

16 вересня 2024 р. 16:15


Петропавлівський районний суд Дніпропетровщини визнав винною медсестру одного з Лисичанських ліцеїв Любов Фьодорову в організації та проведенні псевдореферендуму. Про це повідомляє Попасна .City.

В чому суть

За публічного обвинувачення прокурорів Лисичанської окружної прокуратури місцеву мешканку визнано винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч.2 ст.110, ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України).

«Колаборантку засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також її позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади в органах влади«, - зазначила речниця Луганської облпрокуратури Дар’я Матушкіна.

Колишня медпрацівниця місцевого ліцею після початку повномасштабного російського вторгнення почала співпрацювати з представниками держави-агресорки. Надалі жінка залишилась в окупованому Лисичанську.

За словами речниці обласної прокуратури, у вересні 2022 року жінка взяла участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо «приєднання» тимчасово окупованої території Луганщини до складу РФ.

Вона добровільно стала «членом ДВК №1402» фейкової «територіальної виборчої комісії м.Лисичанськ». Т.зв. «волевиявлення» проходило у будівлі одного з місцевих дошкільних навчальних закладів.

Запроданка складала «списки виборців», проводила «ідентифікацію» осіб, які прийшли «голосувати», видавала та «підраховувала» т.зв. «бюлетені».

«Вирок суду ухвалено заочно. Покарання засуджена відбуватиме з моменту затримання. Наразі жінку оголошено у розшук», - додала Дар’я Матушкіна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ Луганщини.

Медсестра одного з Лисичанських ліцеїв отримала вирок суду - 10 років тюрми Фото: СБУ Медсестра одного з Лисичанських ліцеїв Любов Фьодорова отримала вирок суду за проведення псевдореферендуму, 16.09.2024

Що було раніше

Обстріл у центрі Сватового. Жертвами “прильоту” стали четверо мирних жителів . Вони отримали мінно-вибухові травми

Реклама

10 років за незаконний референдум. Медсестра одного з Лисичанських ліцеїв отримала вирок суду

Джерело: popasnaya.city