Судитимуть колишніх працівників ДСНС Луганщини, які при окупантах стали керівниками

18 вересня 2024 р. 17:06

18 вересня 2024 р. 17:06


Про підозру повідомили «начальнику головного управління мнс росії по лнр» та його «заступнику». Стосовно ще одного «заступника» обвинувальний акт уже скерували до суду. Усім топпосадовцям інкримінують добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, фігуранти ‒ мешканці Луганська, експрацівники Головного управління ДСНС України у Луганській області, які обіймали керівні посади.
Після 2014 року вони почали підтримувати ворога.

До початку повномасштабного російського вторгнення всі троє обіймали різні посади в «мнс лнр».

Наприкінці 2022 року окупаційна влада утворила незаконний орган влади ‒ «головне управління міністерства рф у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих по лнр».

Навесні 2023 року колаборанти обійняли в ньому керівні посади.

Один став «начальником головного управління», двоє інших ‒ його «заступниками».

За даними прокуратури, «очільник» координує діяльність управління та всіх підрозділів, проводить зустрічі з представниками рф та окупаційної адміністрації.

Цьогоріч з нагоди дня росії указом президента рф йому присвоїли спеціальне звання генерал-лейтенанта внутрішньої служби.

«Заступники» закріплені за окремими напрямками роботи.

Один курує напрям антикризового управління. Координує діяльність підрозділів «оперативного планування, протидії тероризму і забезпечення антитерористичної захищеності та управління інформаційних технологій та зв’язку, центру управління у кризових ситуаціях, відділення організації та контролю застосування безпілотних авіаційних систем головного управління».

Другий відповідає за діяльність управління з цивільної оборони та захисту населення, гуманітарного реагування та матеріально-технічного забезпечення.

Також «посадовці» здійснюють управління логістичним забезпеченням «гумконвоїв» з рф для мешканців захоплених населених пунктів області.

Наразі їх оголосили в розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ скерувала до суду справу “міністра фінансів лнр” , який з 2014 року працює на окупантів.

Судитимуть колишніх працівників ДСНС Луганщини, які при окупантах стали керівниками

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua