"Гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО", - посолка ЄС в Україні

19 вересня 2024 р. 17:13

19 вересня 2024 р. 17:13


Посолка ЄС в Україні Катаріна Матернова впевнена, що гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО і нагадала, що жодна з європейських країн не увійшла в ЄС без вступу в Альянс.

Про це вона сказала на 3rd EU Accession Exchange Forum, організованому Центром "Нова Європа", повідомляє Укрінформ.

Мартенова вважає, що д ля Європейського Союзу важливо мати однакові безпекові гарантії з Україною, тому просувати її членство в Північноатлантичному альянсі в інтересах ЄС.

"Це правда, що жодна з інших країн не увійшла в ЄС без вступу до НАТО. Я знову таки серед тих, хто вважає, що гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО. Але я скажу, що бути під однією безпековою парасолькою з Україною - це ключовий інтерес для ЄС. Просувати безпекові гарантії, які є достатніми для України та ЄС, в інтересах Євросоюзу", - зазначила Матернова.

Вона висловила думку, що країни не вигадають кращий безпековий механізм за НАТО, та наголосила, що ЄС має бути зацікавлений у просуванні членства України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що майбутнє України у НАТО, але для цього потрібне закінчення війни.

За даними газети  Le Monde президент України Володимир Зеленський сподівається отримати запрошення України до НАТО до того, як Джо Байден покине Білий дім

"Гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО", - посолка ЄС в Україні

Джерело: sd.ua