У Києві затримали освітянку з окупованої Луганщини, яка приїхала вирішувати соціальні питання

19 вересня 2024 р. 19:03

19 вересня 2024 р. 19:03


Служба безпеки затримала жінку, яка співпрацювала з окупаційною адміністрацією рф на Луганщині. Фігуранткою виявилася «заступниця директора ліцею лнр», який росіяни створили на базі захопленої школи в тимчасово окупованому Луганську.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, жінка зобов’язала вчителів ліцею викладати історію України виключно за «методичками» рф, в яких вказані сфальсифіковані факти. Також вона вихваляла путіна та повномасштабне вторгнення росії, про що регулярно висловлювалася перед шкільною спільнотою.

У серпні цього року жінка прибула до Києва через країни ЄС для вирішення соціальних питань. Зловмисниця планувала деякий час приховано перебувати у столиці України, а потім повернутися до Луганська.

Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали в орендованій квартирі.

За даними слідства, 42-річна мешканка Луганщини у 2014 році пішла на співпрацю з ворогом. Перед призначенням на «посаду» вона пройшла «курси перекваліфікації» в Ростові-на-Дону.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Триває розслідування. Зловмисниці загрожує тюремне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, судитимуть трьох мешканців Луганщини, які воювали проти ЗСУ та потрапили в полон.

У Києві затримали освітянку з окупованої Луганщини, яка приїхала вирішувати соціальні питання

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua