Ще двох мешканців Луганщини звинуватили у колабораціонізмі

17 жовтня 2024 р. 18:09

17 жовтня 2024 р. 18:09


Правоохоронці зібрали докази протиправної діяльності мешканця Рубіжного та мешканки Кремінної, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом.

28-річна жінка, співпрацюючи з окупаційною адміністрацією у Кремінній, проводила захід присвячений «дню россии», який здійснювався задля підтримки держави-агресорки. Пізніше, вже на іншому заході, фігурантка взяла участь у створенні та поширенні політичної агітаційної продукції в підтримку рф та особисто створювала відеоматеріал до дня «возз’єднання лнр з росією».

Слідчі поліції за оперативним супроводом працівників Управління карного розшуку зібрали докази протиправної діяльності обох фігурантів та під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури заочно повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 та ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України й спрямували до суду обвинувальні акти за обвинуваченням поплічників окупантів.

Нагадаємо, прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох псевдопосадовців самопроголошеної «лнр» за фактом колабораційної діяльності. Серед обвинувачених – ексмер Кадіївки та колишній місцевий чиновник, і ексзаступниця голови Сватівської РДА.

Ще двох мешканців Луганщини звинуватили у колабораціонізмі

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua