Зеленський визнав, що результат президентських виборів у США буде вирішальним для майбутнього України

18 жовтня 2024 р. 14:34

18 жовтня 2024 р. 14:34


Президент Володимир Зеленський визнав, що результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України та амбіцій щодо НАТО.

Про це він сказав FT після брифінгу 27 лідерів ЄС про свій план у Брюсселі в четвер і після зустрічі з найбільшими політичними партіями в асамблеї блоку.

Він нагадав, що віце-президентка і кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що в майбутньому обміркує членство в НАТО, а колишній президент і кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував військову допомогу США Києву і заявив, що врегулює конфлікт, як тільки його оберуть.

"Я не знаю, якою буде пропозиція до нас після виборів [в США]", – сказав Зеленський. "Ми бачимо три різні шляхи".

Згідно з одним з них підтримка може бути продовжена, але союзники все ще "бояться деяких ризиків". Залежно від того, хто переможе в боротьбі за Білий дім, "ми бачимо [два] інші шляхи. Буде більш позитивним? Чи менш позитивний? Чесно кажучи, не знаю. І це дуже чутливо для наших людей", - сказав Зеленський.

Він додав, що західні чиновники, які висувають домовленості, згідно з якими Київ обмінює окуповану росією територію на членство в НАТО, не консультувалися з ним.

"Люди ніколи [нам] цього не говорили. Люди бояться сказати [мені]", – сказав він, закликаючи цих посадовців "викласти це на стіл, відкрити нам". - "Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами".

Зеленський сказав, що він відкритий до мирних пропозицій від інших країн, якщо вони "реальні", і не намагаються підірвати підтримку України.

Зеленський визнав, що результат президентських виборів у США буде вирішальним для майбутнього України

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua