Велика Британія позичить Україні додаткові $2,93 млрд на зброю для боротьби з росією

22 жовтня 2024 р. 09:41

22 жовтня 2024 р. 09:41


Британія позичить Україні додаткові 2,26 мільярда фунтів стерлінгів (близько $2,93 млрд) за рахунок доходів від заморожених активів рф, що дозволить Києву витратити гроші на зброю для боротьби з російським вторгненням.

Про це пише The Guardian.

Ця позика запланована у рамках ширшої кредитної програми на суму $ 50 млрд, яка, як очікується, буде підтверджена членами G7 пізніше цього тижня.

Позики будуть погашені за рахунок відсотків, отриманих від заморожених російських активів на $300 млрд, які зберігаються на заході, з додатковими коштами, обіцяними, оскільки США прямують до президентських виборів, де підтримка України викликає розбіжності.

Канцлерка Казначейства Великої Британі Рейчел Рівз наголосила, що "прибутки, отримані від цих активів, не зберігаються для використання росією в майбутньому. Зараз вони використовуються для фінансування України".

Очікується, що США внесуть $20 млрд, а інші члени G7 підтвердять свою частку зобов’язань. Рівз підкреслила, що заяву Великої Британії було приурочено до щорічних зборів МВФ і Світового банку, які відбудуться цього тижня у Вашингтоні, за два тижні до виборів президента США. "Ми сподіваємося, що інші частини мозаїки стануть на свої місця наприкінці цього тижня", — сказала канцлер.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін у Києві заявив, що США виділять Україні новий пакет військової допомоги на $400 млн. До нього увійдуть боєприпаси, військова техніка та озброєння.

Велика Британія позичить Україні додаткові $2,93 млрд на зброю для боротьби з росією

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua