У Європі пожвавилися розмови про відправку військ в Україну на допомогу ЗСУ, - Politico

22 жовтня 2024 р. 11:52

22 жовтня 2024 р. 11:52


Повідомлення про те, що тисячі північнокорейських солдатів незабаром можуть приєднатися до росії, щоб воювати в Україні, пожвавлюють розмови про відправку європейських військ до країни для допомоги ЗСУ.

Про це пише Politico.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив виданню, що європейським країнам настав час переглянути ідею президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення військ в Україні.

"Якщо інформація про те, що російські загони вбивць оснащені північнокорейськими боєприпасами та військовослужбовцями, підтвердиться, ми повинні повернутися до відправки військ та інших ідей, запропонованих Макроном", – сказав Ландсбергіс.

"На жаль, ми знову відстаємо у реакції, але я вірю в нашу спільну здатність зробити всі необхідні проактивні кроки, щоб перетворити ідеї президента Макрона в дію", – додав він.

Нагадаємо, Макрон висунув пропозицію провідправку військ країн ЄС в лютому, але її швидко відхилив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який пообіцяв, що європейські війська чи війська НАТО не будуть розгорнуті в Україні. Щодо французських військ, то Макрон заявляв, що їхня відправка можлива, якщо буде знову загроза з боку рф Києву чи Одесі.

Згідно з повідомленнями південнокорейських і українських чиновників, солдати з КНДР уже воюють в Україні та проходять підготовку в рф для можливого майбутнього розгортання разом із російськими військовими. Згідно з цією інформацією, КНДР відправить на допомогу російській окупаційній армії 12 тисяч своїх військовослужбовців.

Глава НАТО Марк Рютте і міністр оборони США Ллойд Остін не підтвердили повідомлення, якими поділилися лідери Південної Кореї та України, хоча Остін заявив, що таке розгортання, якщо воно буде підтверджене, "викликає занепокоєння" в США.

У Європі пожвавилися розмови про відправку військ в Україну на допомогу ЗСУ, - Politico

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua