У ПФУ нагадали, що пенсіонерам за кордоном теж треба проходити ідентифікацію: як це зробити

22 жовтня 2024 р. 13:11

22 жовтня 2024 р. 13:11


Як і пенсіонерам, які перебувають в Україні та є ВПО, українським пенсіонерам, які тимчасово перебувають за кордоном, теж необхідно пройти фізичну ідентифікацію.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

У відомстві нагадали, що фізична ідентифікація ‒ це процедура встановлення ідентифікаційних даних, у результаті виконання якої забезпечується однозначне встановлення фізичної особи, що проводиться в органах Пенсійного фонду України.

Для проходження ідентифікації є кілька способів:

  • звернутися особисто до органів Пенсійного фонду України або відділення АТ “Ощадбанк”, якщо особа перебуває в Україні, з документами, які засвідчують особу;
  • за допомогою особистого електронного кабінету на вебпорталі ПФУ. Для цього потрібно використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП), “Дія.Підпис” або “Дія ID”, створений за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг;
  • засобами відеоконференцзв’язку через контакт-центр ПФУ, обравши один зі способів проведення відеоідентифікації через один із додатків (Skype, Viber, Signal, Telegam, WhatsApp, Zoom, Google Meet);
  • звернутися до закордонної дипломатичної установи України, тим самим підтвердивши факт особистої присутності. Документ разом з заявою про проходження ідентифікації (довільної форми) слід направити до територіального органу Пенсійного фонду України. Оригінал документа разом з заявою можна направити засобами поштового зв’язку або в сканованому вигляді ‒ через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

“Фізичну ідентифікацію потрібно проходити кожні 6 місяців. У випадку непроходження фізичної ідентифікації своєчасно, виплата пенсії призупиняється. А після проходження процедури всі кошти повертаються на рахунок пенсіонера”, ‒ зазначили в обласному управлінні ПФУ.

Нагадаємо, пенсіонери зі статусом внутрішньо переміщеної особи, які останній раз пройшли ідентифікацію у квітні, не отримають виплати у листопаді.

У ПФУ нагадали, що пенсіонерам за кордоном теж треба проходити ідентифікацію: як це зробити

Джерело: sd.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua