ЗСУ підтвердили, що росіяни вклинилися в українську лінію оборони у районі Часового Яру

22 жовтня 2024 р. 16:42

22 жовтня 2024 р. 16:42


У районі Часового Яру росіяни змогли вклинитися в українську лінію оборони, але про втрату міста чи критичний провал мова не йде.

Про це повідомив представник пресслужби 24-ї ОМБр ім. Короля Данила Іван Петричак, повідомляє ZN.UA.

"Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Зараз він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований", - сказав він.

Петричак розповів, що ситуація в зоні відповідальності 24-ї бригади залишається критично складною. Окупанти переважають кількісно, вони продовжують спроби прорвати оборону ЗСУ й обстрілюють Часів Яр з артилерії, ракет та авіабомб, але місто тримається.

Часів Яр має важливе оперативно-тактичне значення. Місто розташоване на височині, прикриває агломерацію міст Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка, а також північний фланг покровського напрямку.

Нагадаємо, 21 жовтня  BILD повідомив, що російські війська прорвали оборону Часового Яру і наступатимуть на місто з півдня.

Керівник Донецької ОВА Вадим Філашкін вважає , що якщо рф захопить Часів Яр, то зможе просунутися вглиб "у серце" України.

ЗСУ підтвердили, що росіяни вклинилися в українську лінію оборони у районі Часового Яру

Джерело: sd.ua