Навчання у школах розпочнеться 2 вересня. Уряд прийняв рішення

23 липня 2024 р. 13:58

23 липня 2024 р. 13:58


Умовне фото

Новий навчальний рік у загальній середній школі розпочнеться з понеділка, 2 вересня. Про це за підсумками засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у вівторок, 23 липня.

Згідно з постановою уряду, навчальний рік у школах:

  • розпочнеться у понеділок, 2 вересня;
  • завершиться 30 червня 2025 року.

«Окремою постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі з понеділка, 2 вересня. Та його завершення 30 червня 2025 року», – зазначив Шмигаль.

Зазначимо, що 23 липня під час сесійного засідання депутати Львівської міської ради звернулись до прем'єр-міністра України, Міністра освіти і науки України та Міністра енергетики України з проханням надати можливість приймати рішення про структуру навчального року громадами країни з врахуванням безпекової ситуації в кожному регіоні. Це зумовлено тим, що Львів планує розпочати навчальний рік на 2 тижні скоріше, щоб у разі складної ситуації зі світлом і опаленням в зимовий період, діти якомога більше днів навчалися офлайн.

Раніше стало відомо, що у Львові навчальний рік планують розпочати 19 серпня. У мережі почалися дискусії про доцільність розпочинати навчання раніше. Зокрема, освітній омбудсмен Сергій Горбачов написав про те, що частина дітей у серпні не буде готова до початку навчального року. Тож міський голова Львова Андрій Садовий пояснив це рішення й те, чому розпочинати традиційно навчання у час повномасштабного вторгнення не можна. Детальніше про це читайте за посиланням.

Навчання у школах розпочнеться 2 вересня. Уряд прийняв рішення

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua