У Львові облаштують нові електронні сирени. Локації

25 липня 2024 р. 17:44

25 липня 2024 р. 17:44


Фото: Unsplash

Останні два місяці у Львові постала гостра проблема у зв’язку з тривалими періодами відключення електроенергії, адже у деяких районах не лунали сирени. Тому виділили 2 мільйони гривень на закупівлю нових електронних сирен – щоб встановити їх там, де найбільше скупчення електромеханічних сирен, які за відсутності електрики не можуть доставити сигнали тривоги. Вартість нових сирен стартує від 200 тисяч гривень , тому планують купити 10 таких.

«Система оповіщення у Львівській громаді покриває потреби на 90%, але здебільшого вона складається зі старих механічних сирен. Водночас станом на сьогодні є 36 сучасних електронних блоків з резервним живленням , цього, звичайно, поки не достатньо у період відключень світла» , – пояснила Наталія Алєксєєва.

Їх облаштують за адресами:

  • вул. Княгині Ольги – 2 шт.;

  • вул. Наукова – 2 шт.;

  • вул. Володимира Великого, 51 – ЛКП «Львівавтодор»;

  • вул. Лукаша, 1 гуртожиток;

  • вул. Богдана Хмельницького, 88 - комбінат «Хлібопродукт»;

  • вул. Стрийська;

  • вул. Патона, 7 – ліцей №15 ;

  • вул. Хоткевича.

вул. Княгині Ольги – 2 шт.;

вул. Наукова – 2 шт.;

вул. Володимира Великого, 51 – ЛКП «Львівавтодор»;

вул. Лукаша, 1 гуртожиток;

вул. Богдана Хмельницького, 88 - комбінат «Хлібопродукт»;

вул. Стрийська;

вул. Патона, 7 – ліцей №15 ;

вул. Хоткевича.

За наступні два місяці сирени планують закупити і монтувати.

«Для того, щоб повністю закрити потребу Львова у сиренах із резервним живленням потрібно в два-три рази більше коштів. Точно не можу сказати, скільки це займе часу. Однак програма, яку ми прийняли у 2023 році, передбачає виділення 15 млн гривень », – зазначила Наталія Алєксєєва.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, через пошкодження енергосистеми України під час атак рф, у Львівській МТГ збільшилася кількість випадків неспрацювання сирен. Наприклад, з 4 липня 23:43 до 5 липня 00:30 не спрацювала 71 сирена: через збій у системі централізованого оповіщення (сервер ЛОВА 48 сирен) та відсутність живлення через погодинні відключення електроенергії (23 сирени).

Щодня під час планових та аварійних відключень електроенергії не працює від 23 до 30 сирен.

Нагадаємо, що якщо сирена була справна, але не пролунала, то потрібно звернутися до міської, сільської чи селищної ради. У всіх громадах призначені відповідальні за роботу системи оповіщення, вони знають як діяти та куди звертатися у таких випадках.

Коли звучать сирени можна відкрити офіційні сайти місцевої влади. Там буде повідомлення про те, що робити і через що увімкнули сигнал «Увага усім».

Вмикаємо радіо: Українське радіо.Львів 103,3 FM або онлайн

Телебачення : UA: Львів, Перший Західний

Телефонуйте : 0 800 600 491

У Львові облаштують нові електронні сирени. Локації

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua