Підозрюваного у вбивстві Фаріон захищатиме колишній адвокат пропагандиста Коцаби

27 липня 2024 р. 00:07

27 липня 2024 р. 00:07


Ігор Сулима 26 липня 2024 року у Галицькому суді Львова

У п'ятницю, 26 липня, Галицький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави 18-річному В'ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві 60-річної Ірини Фаріон. Адвокатом Зінченка став 59-річний Ігор Сулима з Прикарпаття.

На думку адвоката, докази у справі В'ячеслава Зінченка є необґрунтованими. Він повідомив, що оскаржуватиме запобіжний захід в апеляції. Зазначимо, що Ігор Сулима не був присутнім на початку засідання 26 липня і підозрюваний не заперечував причетності до вбивства. На запитання доньки Ірини Фаріон, чому він вбив її матір, той відповідав: «Час покаже». Після спілкування з адвокатом В'ячеслав Зінченко почав повністю заперечувати провину.

Зазначимо, що Ігор Сулима отримав адвокатську ліцензію у 2004 році. У 2018 році він заснував адвокатське бюро «Сулима і партнери». Захисник спеціалізується на різноманітних справах: від ДТП до держзради та колабораційної діяльності. Зокрема, у судовому реєстрі можна знайти справу підозрюваного у колаборанстві Геннадія Царьова, яку слухають в Івано-Франківському міському суді. З червня 2024 року Царьова захищає Сулима. Також адвокат є захисником обвинуваченої в колаборанстві Світлани Царьової.

Також у 2024 році Сулима став адвокатом Тетяни Лупової, яку звинувачують у колабораційній діяльності. Її справу почали слухати у червні 2024 року. Крім цього, адвокат захищав депутатку держдуми РФ Ірину Філатову, яку звинувачували у посяганні на територіальну цілісність. У травні 2024 року Івано-Франківський міський суд заочно засудив її на 15 років з конфіскацією майна. Сулима був захисником депутатів держдуми Росії Миколи Харитонова, Олексія Чєпи, Галини Хованської та іншим, які теж отримали заочні вироки. У 2023 році Сулима теж брав участь у справах депутатів російського уряду. З 2022 року в Івано-Франківську слухають справу підозрюваних у держзраді Олександра Віхляєва, Галини Кришталь та Дмитра Кузнєцова.

Найвідомішим клієнтом Ігоря Сулими був 57-річний пропагандист з Івано-Франківська Руслан Коцаба , який втік до США. У 2015 році його визнали винним у держзраді, але апеляційний суд Івано-Франківська виправдав Коцабу. Ігор Сулима розповідав , що Коцаба не вчиняв держзради й звинувачення незаконні. Крім цього, він зазначав, що це особисті думки Коцаби й співпрацював зі скандальною адвокаткою, Тетяною Монтян, яка перебуває на окупованих територіях. Зазначимо, що пропагандист Коцаба публічно закликав бойкотувати мобілізацію.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Підозрюваного у вбивстві Фаріон захищатиме колишній адвокат пропагандиста Коцаби

Джерело: zaxid.net