В Соборі святого Юра вшанують роковини смерті Йосифа Сліпого. Львів’ян кличуть на молитву

03 вересня 2024 р. 15:23

03 вересня 2024 р. 15:23


Фото: ugcc.lviv.ua

З нагоди 40-ліття відходу до вічності Патріарха Йосифа (Сліпого) Архикатедральний собор святого Юра запрошує на духовно-мистецький вечір «Патріярх Йосиф. Послання з вічности», пише Духовна велич Львова .

«Львів’яни мають нагоду почути музику українських композиторів і помолитися на гробі видатного діяча УГКЦ».

У програмі вечора – духовне слово Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря (Возьняка) та твори українських композиторів Ганни Гаврилець, Євгена Станковича, Дмитра Бортнянського, Олександра Козаренка, Мирослава Волинського, Валентина Сильвестрова.

Виконавці – Солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України, Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка «Трембіта». Диригент – Володимир Вівчарик.

Духовний вечір відбудеться у суботу, 7 вересня, в Архикатедральному соборі святого Юра УГКЦ (м. Львів, пл. св. Юра, 5).

Початок о 17:30 .

Довідка

Майбутній Глава УГКЦ народився 1892 року в селі Заздрість (Тернопільщина). Йосиф Сліпий є знаковою та символічною постаттю XX століття. Він вийшов переможцем у протистоянні з радянським тоталітарним режимом, який намагався знищити і його  Церкву, і його народ, і його самого. Відбувши 18-літнє ув’язнення, він прожив ще понад 20 плідних років, розбудовуючи собор Святої Софії та Український католицький університет в Римі, докладаючи зусиль для духовного і національного відродження України. Більше тут .

В Соборі святого Юра вшанують роковини смерті Йосифа Сліпого. Львів’ян кличуть на молитву

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua