Студенти педуніверситету в Дрогобичі можуть подати заявку на державний грант: деталі

03 вересня 2024 р. 16:55

03 вересня 2024 р. 16:55


Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка долучився до пілотного проєкту з впровадження державних грантів. Наразі в Україні 176 таких навчальних закладів, проте до ініціативи можуть долучитися й інші ВНЗ.


Хто повідомляє: Міністерство освіти і науки , Освіта.юа

У чому суть

Проєкт, в якому братиме участь дрогобицький університет, передбачає співфінансування навчання на контрактній формі. Отримати можна від 15 000 до 25 000 гривень, адже є два рівні грантів. Їх можна буде використати на покриття частини вартості навчання.

Залежно від важливості спеціальності для відбудови держави, суми грантів будуть множитися на коефіцієнт 1,5, тому, відповідно, вони можуть бути й більшими. До переліку таких спеціальностей увійшли: природничі науки, освіта та педагогіка, біологія, математика та статистика, механічна, електрична, хімічна та біологічна інженерії, архітектура, виробництво, терапія, реабілітація.

Хто може подати заявку

Скористатися державним грантом можуть студенти, які:

  • вступили до Дрогобицького педуніверситету у 2024 році після школи чи коледжу;

  • здобувають вищу освіту вперше;

  • навчаються на денній чи дуальній формі;

  • отримали під час Національного мультипредметного тесту 150 та більше балів - в такому випадку можна розраховувати на грант І рівня - 15 тисяч гривень, та від 170 балів - саме така кількість потрібна для отримання гранту ІІ рівня (25 тисяч гривень).

вступили до Дрогобицького педуніверситету у 2024 році після школи чи коледжу;

здобувають вищу освіту вперше;

навчаються на денній чи дуальній формі;

отримали під час Національного мультипредметного тесту 150 та більше балів - в такому випадку можна розраховувати на грант І рівня - 15 тисяч гривень, та від 170 балів - саме така кількість потрібна для отримання гранту ІІ рівня (25 тисяч гривень).

Подати заяву на отримання державного гранту студенти-контрактники ДДПУ зможуть вже з 5 вересня через свій е-кабінет.

Що було раніше

У Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу подали заяви 1188 вступників. І це дозволило йому не лише увійти в 100 найпопулярніших навчальних закладів передвищої освіти України, а й опинитися на 25 місці у рейтингу. До коледжу вступили 635 абітурієнтів після закінчення 9 класу, 553 - після 11-го.

Будьте з Дрогобич .Сity у соцмережах:

💛 Facebook — креативи та обговорення;

❤️ Instagram — відео та цитати.

Реклама

Студенти педуніверситету в Дрогобичі можуть подати заявку на державний грант: деталі

Джерело: drohobych.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua