Ракетний удар по Львову 4 вересня: що відомо

04 вересня 2024 р. 07:32

04 вересня 2024 р. 07:32


Росія 4 вересня вранці нанесли ракетний удар по центру Львова, станом на 7 ранку горять будинки біля залізничного вокалу. Про це повідомляють мер Львова Андрій Садовий та очевидці в місцевих телеграм-каналах.

«Є загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу. Дві школи сьогодні навчання не розпочнуть: учні Арніки та 17 залишаються вдома. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника», - розповів мер.

17 постраждалих внаслідок ворожого обстрілу.  Двоє дітей 10 та 15 років, 15 дорослих госпіталізовано в лікарні міста. У 5 пацієнтів важкий стан.

«Змушені на деякий час перекрити для проїзду кілька вулиць у Львові, зокрема буде обмежений рух на Скнилівському мості та на вулиці Коновальця. Трамвай № 2 курсуватиме поки на вокзал. Автобуси 52,92,21,84 курсують по зміненому маршруту - по вул. Збиральній», - написав мер.

У місті чути звуки карет швидких допомог, які прямують до місць ураження.

Перші вибухи у Львові пролунали у 5:47.

За свідченнями очевидців, близько над центром Львова пролетіли кілька ракет, після чого було чути дуже гучні вибухи та видно заграву. Над містом здіймається дим.

Також Росія піднімала два Міг-31 та запускала кілька ракет "Кинджал". За даними Повітряних сил, аеробалістичні ракети рухались у напрямку Львівщини.

Одразу після попередження керівника області Максима Козицького про загрозу "Кинджалу" для Львова о 5.47 у місті пролунав дуже гучний звук та трусились стіни у будинках.

У ніч на 4 вересня Росія запустила по Україні десятки "Шахедів", також близько п'яти бортів Ту-95 МС вночі запустили кілька груп крилатих ракет, які після 4 години ранку зайшли у повітряний простір України та вдарили у західних регіонах України.

Ракетний удар по Львову 4 вересня: що відомо

Джерело: lviv.vgorode.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua