Почесна делегація з Чеської Республіки відвідала два медичні заклади, куди скерували найбільше гуманітарної та фінансової допомоги

05 вересня 2024 р. 04:02

05 вересня 2024 р. 04:02


Візит В Перинатальний Центр (4)

Йдеться про Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи та Львівський обласний перинатальний центр.

Сьогодні, 4 вересня, у межах робочої поїздки делегація з Чеської Республіки на чолі із Головою Палати депутатів Маркетою Пекаровою Адамовою відвідала два медичні заклади, куди скерували найбільше допомоги, в тому числі у вигляді обладнання та генераторів. Йдеться про Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи та Львівський обласний перинатальний центр. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За сприяння Чеської республіки з листопада 2023 року у госпіталі розпочала роботу місія Medevac. Чеські та українські хірурги провели низку складних операцій нашим захисникам. Місія триватиме впродовж року. А з початку літа там реалізовують проєкт «Підвищення доступності реабілітаційної допомоги для ветеранів війни». В межах проєкту фахівці з фізичної терапії двох країн обмінюються досвідом, а з Чехії постачають реабілітаційне обладнання.

«У час великої війни чеські партнери надають нам надзвичайно важливу підтримку, особливо у медичній сфері. Минулого року велику допомогу отримав військовий госпіталь. Тоді завдяки спільним зусиллям Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки та її Генерального консульства у Львові там облаштували дві операційні,  чеські медики провели навчання для хірургів та медсестер. А в липні цього року лікарня отримала 3 мільйони чеських крон фінансової пожертви. За них придбають обладнання для інших операційних», – розповіла директорка департаменту міжнародного співробітництва Львівської ОВА Ірина Бутинець.

Прес-служба Лівівської обласної військової адміністрації

Почесна делегація з Чеської Республіки відвідала два медичні заклади, куди скерували найбільше гуманітарної та фінансової допомоги

Джерело: gazetapo.lviv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua