Апеляція підтвердила вирок ґвалтівнику 11-річного львів’янина на Левандівці

05 вересня 2024 р. 07:50

05 вересня 2024 р. 07:50


Мирослав Мартинюк, якому тоді було 18 років, заманив дитину у зарослі та зґвалтував

Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Мирославу Мартинюку, який заманив 11-річного хлопчика у хащі на Левандівці і зґвалтував. Суд призначив йому 13 років позбавлення волі, дані про нього внесуть у Єдиний реєстр засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Про це 4 вересня повідомила мама постраждалого хлопчика Софія Яцків.

Зґвалтування трапилось у червні 2020 року на вул. Роксоляни у Львові. 11-річний Стратон пішов гуляти з друзями, а коли повернувся додому, то розповів батькам, що його зґвалтував 18-річний Мирослав Мартинюк. Він попросив неповнолітнього допомогти відтягнути мопед у парк, а потім завів у хащі та зґвалтував. Друзі хлопчика зафіксували ґвалтівника, який виходить із зарослів, на камеру телефона. За гарячими слідами його затримала поліція.

На час розслідування Мирослав Мартинюк перебував у СІЗО без права внесення застави. 5 травня 2023 року Залізничний районний суд визнав його винним у зґвалтуванні за ч. 4 ст. 152 ККУ та призначив 13 років позбавлення волі. Також суд постановив внести його дані до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

У середу, 4 вересня 2024 року Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Залізничного райсуду. Тепер Мирослав Мартинюк відбуватиме покарання.

«Більше чотирьох років пішло на встановлення істини і справедливості. Надто довго, як на нашу думку, але нехай. Остаточний вирок є» , – повідомила Софія Яцків.

У сімʼї залишилась значна частина грошей із донатів на оплату адвоката. За словами Софії Яцків, їх передадуть на ЗСУ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Апеляція підтвердила вирок ґвалтівнику 11-річного львів’янина на Левандівці

Джерело: zaxid.net

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua