Під час обстрілу Львова росіянами постраждав будинок двох чернечих спільнот

05 вересня 2024 р. 14:45

05 вересня 2024 р. 14:45


Йдеться про сестер зі Згромадження Францисканок Родини Марії та Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії.

Повідомлення про це розміщене на фейсбук-сторінці Львівської архідієцезії РКЦ.

Зазначається, що «сестри з обох спільнот не постраждали, але їхній монастир потребує заміни усіх вікон, ремонту та заміни деяких дверних конструкцій та інших ремонтних робіт».

Архієпископ Мечислав Мокшицький, львівський митрополит РКЦ, розповів , що сьогодні вранці він відвідав ці дві спільноти сестер.

Він пересвідчився, що «в їхньому будинку вибиті вікна, двері». «Дякувати Богу, що вони сховалися у ванній кімнаті і ніхто не постраждав, – сказав він, додаючи, що «сестри розповідали, що почули надзвичайно сильний гуркіт вибуху і побачили разюче світло. У той момент вони не могли навіть нічого вимовити і майже всі опинилися в коридорі, а потім сховалися у ванній, бо не було часу навіть спуститися в укриття під будинком».

У Львівській архідієцезії наголошують, що «черниці цього Дому усе своє життя віддано служать людям працюючи у лікарнях дитячих будинках, піклуються про храм як сакристіянки та опікуються потребуючими особами похилого віку і дітьми».

Також внаслідок ворожого обстрілу зазнав ушкоджень храм ПЦУ Святого Юрія Переможця на вул. Чернівецькій.

Загалом, внаслідок терористичного обстрілу Львова росіянами 2 вересня загинуло семеро людуй , понад 60 осіб отримали поранення.

Козицький розповів про постраждалих і загиблих внаслідок атаки рф у Львові

Під час обстрілу Львова росіянами постраждав будинок двох чернечих спільнот

Джерело: galinfo.com.ua