Фрайбург дає 100 тисяч євро на відбудову ліцею № 5 у Львові

05 вересня 2024 р. 20:52

05 вересня 2024 р. 20:52


Місто-побратим Львова Фрайбург допоможе у відбудові школи, пошкодженої під час вчорашньої ворожої атаки на наше місто. На це Фрайбург скерує 100 тисяч євро.

Сьогодні заступник мера Фрайбурга з питань будівництва та мобільності Мартін Хааг разом з міським головою Львова  Андрієм Садовим відвідали львівський ліцей № 5, який з усіх шкіл міста вчора найбільше постраждав від масованої ворожої атаки ракетами та безпілотниками. У цьому ліцеї вибило 74 вікна і 49 дверей, пошкоджено сходову клітку та дах.

Відтак німецькі партнери заявили, що допоможуть Львову з відновленням цього навчального закладу та скерують на це 100 тисяч євро.

«Я тут для того, щоб підписати угоду між Львовом та Фрайбургом. Це буде продовженням нашої доброї співпраці, яку ми маємо впродовж останніх років. Ми пишаємось, що можемо підтримувати Львів і давати вам можливість справлятись із різними обставинами, які є сьогодні.

Вчора, коли ми приїхали до Львова, були надзвичайно вражені тим, наскільки ви сильні у своїх бажаннях відбудови і покращення, незважаючи на те, що відбувається. І ми дуже горді підтримати вас у всіх ініціативах. Мер міста Фрайбург вирішив підписати оцю угоду, якою надається 100 тисяч євро для відбудови школи. Це напевно незначна сума, зважаючи на всі ці ушкодження, але це знак нашої підтримки вас і вашого майбутнього», – сказав Мартін Хааг.

«Сьогодні ми у приміщенні школи, яка вчора була атакована російськими ракетами. Поруч зі мною перший заступник мера міста Фрайбург Мартін Хааг, який з делегацією був першим іноземцем, які вчора приїхали сюди, щоб побачити все на власні очі. Взагалі, однією з перших делегацій, яка приїхала до Львова після повномасштабного вторгнення, була делегація з Фрайбурга на чолі з мером міста.

Фрайбург - це місто, з яким ми маємо партнерські відносини вже дуже багато років. І дуже символічно, що коли є важко, то поруч залишаються друзі, які незважаючи ні на що не бояться, приїжджають і допомагають.

Сьогодні ми підписуємо угоду про співпрацю, про підтримку Фрайбургом Львова.

Також сьогодні є рішення від мерії міста Фрайбург виділити 100 тис. євро на відновлення цієї школи. Адже тут нам треба дуже швидко відновити дах, все привести в порядок, щоб діти могли приступити до навчання.

Велика подяка місту Фрайбург і всій команді міста», – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, внаслідок масштабного ворожого обстрілу Львова учора, 4 вересня, постраждало 66 осіб, з них 10 дітей. Загинуло 7 осіб, в тому числі одна дитина (7 років).

Було пошкоджено 188 будівель. 20 з них у критичному стані. Це будівлі історичної спадщини, житлові будинки та школи.

Довідка

Фрайбург – одне із міст-партнерів Львова з 1990 року. Впродовж років міста мали співпрацю у різних сферах, однак після повномасштабного вторгнення німецьке місто посилено допомагає Львову.

Фрайбург став одним із перших партнерів створення реабілітаційного корпусу центру UNBROKEN у Львові, надавши 500 тисяч євро на будівництво одного з поверхів центру. Під час міжнародного реабілітаційного форуму у квітні 2023 року у Львові, в центрі UNBROKEN відбулося офіційне відкриття цього поверху, названого на честь міста Фрайбург.

8 березня 2024 року у Фрайбурзі на благодійному концерті міського оркестру, що відбувся у межах проєкту «НаДія – Надія і Дія», зібрали 40 тисяч євро для реабілітаційного центру UNBROKEN. А міська рада Фрайбурга додала до цієї суми ще 60 тисяч євро.

Цьогоріч місто-побратим допомагатиме Львову розбудову напрямок соціалізації постраждалих від війни – UNBROKEN Art.

Фрайбург дає 100 тисяч євро на відбудову ліцею № 5 у Львові

Джерело: westnews.info (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua