Правоохоронці Львівщини перекрили канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон

05 вересня 2024 р. 22:38

05 вересня 2024 р. 22:38


За можливість незаконно виїхати з України організатор схеми - 19-річний житель Львова, одержав від «клієнта» маже 17 тисяч доларів. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що підозрюваний організував для чоловіка мобілізаційного віку схему незаконного перетину державного кордону України в період дії воєнного стану. Зокрема, порушник пообіцяв виготовити йому фіктивні документи про працевлаштування на посаду, яка дозволяла безперешкодно виїжджати за межі країни. Повертатись в Україну чоловік, звісно, наміру не мав.

Зловмисника викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області спільно зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективами) слідчого управління поліції Львівщини та військовослужбовцями 7-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Правоохоронці затримали «бізнесмена» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання ним майже 17 000 доларів від «клієнта».

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Найближчим часом суд обере підозрюваному запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці Львівщини перекрили канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон

Джерело: westnews.info (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua