У Львівській ОВА представникам територіальних громад презентували актуальні програми та конкурси Міжнародної технічної допомоги

06 вересня 2024 р. 10:22

06 вересня 2024 р. 10:22


У Львівській ОВА Представникам Територіальних Громад Презентували Актуальні Програми Та Конкурси Міжнародної Технічної Допомоги (15)

Участь у програмах сприятиме розвитку місцевих підприємств, модернізації інфраструктури, покращенню якості життя, підвищенню енергоефективності та охороні довкілля.

Напередодні, 5 вересня, під головуванням заступниці очільника Львівщини Христини Замули відбулась презентація актуальних програм та конкурсів Міжнародної технічної допомоги. Їх презентували для понад 20 представників територіальних громад.

«Сьогодні у нас перша щомісячна зустріч, на якій ми презентуємо грантові і донорські проєкти міжнародної технічної допомоги. Ці програми діють станом на вересень 2024 року. Вони спрямовані на підтримку різних секторів, зокрема відбудову інфраструктури, підтримку ветеранської спільноти, розвиток сільського господарства, кібербезпеку тощо. Для нас важливо, щоб таких співпраць було якомога більше, тому ми готові надати вам будь-яку необхідну інформацію та відповісти на всі запитання», – звернулась до присутніх Христина Замула.

Залучення міжнародної технічної допомоги дозволяє громадам отримати фінансові та технічні ресурси для реалізації важливих соціальних, економічних та інфраструктурних проєктів. Це може включати розвиток місцевих підприємств, модернізацію інфраструктури, покращення якості життя населення, підвищення енергоефективності, охорону навколишнього середовища та інші аспекти, які сприяють сталому розвитку.

Участь у цих конкурсах дає також можливості обміну досвідом з міжнародними партнерами, що дозволить покращити якість управління проектами та підвищити ефективність використання наданих ресурсів.

Проєкти охоплюють такі сфери:

  • Реабілітація та реінтеграція ветеранів : підтримка фізичної та психологічної реабілітації військових, допомога у їхньому поверненні до цивільного життя.
  • Сільське господарство : удосконалення агротехнологій, підтримка виробництв, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.
  • Кібербезпека : посилення кіберстійкості інфраструктури, модернізація технологій захисту інформації.
  • Охорона здоров’я : відновлення медичних закладів, закупівля обладнання та відновлення медичних послуг.
  • Місцеве самоврядування та децентралізація : зміцнення місцевих органів влади, підтримка громад у процесах управління та децентралізації.
  • Антикорупція та доброчесність : боротьба з корупцією, підвищення прозорості та підзвітності.
  • Екологія та енергетика : підтримка проектів з охорони довкілля, зеленої енергетики та декарбонізації.

«Ми також розпочинаємо серію навчальних заходів для громад, що допоможуть вам зміцнити міжнародне співробітництво. Незабаром ми надішлемо анкету для збору інформації про ваші потреби у знаннях і навичках у цій сфері. Ми завжди раді співпрацювати», – зазначила директорка департаменту міжнародної співпраці Львівської ОВА Ірина Бутинець.

Прес-служба Лівівської обласної військової адміністрації

У Львівській ОВА представникам територіальних громад презентували актуальні програми та конкурси Міжнародної технічної допомоги

Джерело: gazetapo.lviv.ua