Помер львівський фотохудожник та дизайнер книг Андрій Кісь

06 вересня 2024 р. 10:53

06 вересня 2024 р. 10:53


Помер львівський фотохудожник Андрій Кісь

У п’ятницю, 6 вересня, помер відомий львівський фотохудожник та дизайнер книг Андрій Кісь. Про це повідомила його дружина та донька.

« Не стало Андрія Кіся сьогодні рано. Помоліться за душу раба Божого », – йдеться в повідомленні дружини Соломії Лободи вранці 6 вересня.

Також про смерть батька повідомила донька Варвара Кісь-Лобода. « Мій тато робив дуже багато для української культури, для української культурної спадщини, для України. Він видавав книги, альбоми з українською матеріальною спадщиною, він це документував. Він це робив до того, як це стало модним, завжди знав важливість зберігання нашої культури », – написала вона.

Львівський художник-конструктор друкованих видань, фотограф Андрій Кісь є співупорядником серії альбомів, присвячених професійному та народному мистецтву, зокрема альбому «Народна ікона Чернігівщини». Він є автором книжок «Сльоза і камінь. Проходи старими цвинтарями Галичини», «Anno Domini. Року Божого. Латинські написи Львова». Від 2016 року – куратор виставкових проєктів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Помер львівський фотохудожник та дизайнер книг Андрій Кісь

Джерело: zaxid.net

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua