Тарас Грень розповів про розвиток ветеранських просторів на Львівщині

06 вересня 2024 р. 11:33

06 вересня 2024 р. 11:33


Львівщина активно приймає участь у питаннях підтримки ветеранів. В регіоні є простори та організації, які виконують важливу соціальну функцію, сприяючи адаптації ветеранів до мирного життя, надаючи їм психологічну, юридичну та соціальну підтримку.

Ці простори розташовані в територіальних громадах області, що забезпечує доступність для широкого кола ветеранів і членів їхніх родин. Розвиток таких просторів на Львівщині має не лише регіональне, але й загальнодержавне значення, адже вони стають прикладом ефективної взаємодії громадськості, органів місцевого самоврядування та державних структур.

Більшість ветеранських просторів та організацій на Львівщині виконують кілька важливих функцій:

  • Соціальна адаптація та реабілітація: допомагають ветеранам повернутися до мирного життя, знайти себе в нових умовах, забезпечують можливості для професійного розвитку та самореалізації.
  • Психологічна підтримка: забезпечують доступ до психологічної допомоги, групових терапій та індивідуальних консультацій, що є важливим для подолання посттравматичних синдромів та інших психічних розладів.
  • Юридична допомога: надають консультації з правових питань, соціального захисту, допомагають у вирішенні проблем з отриманням пільг та інших соціальних виплат.
  • Громадська активність і волонтерство: сприяють розвитку громадянського суспільства через волонтерські ініціативи, спрямовані на підтримку фронту та допомогу сім’ям загиблих.

“Для визначення основних потреб Захисників, Ветеранів та  їх сімей, Львівська ОВА запровадила ініціативу – щомісячні зустрічі з керівниками ветеранських просторів та організацій. Спільно ми обговорюємо актуальні проблеми та шукаємо шляхи їх вирішення. Невдовзі послуги цих організацій будуть розміщені на платформі “Портал послуг та пільг для Захисника та Ветеранів”, де зібрано пропозиції, які Захисники, Ветерани та їхні родини мають змогу отримати на території Львівської області, – зазначив керівник апарату Тарас Грень і наголосив: – Нам важливо зібрати всю інформацію на одній платформі, щоб споживач витрачав мінімальні зусилля для пошуку тих чи інших послуг. “

Якщо представники ветеранських просторів, які не були долучені до попередніх зустрічей, хочуть взяти участь у наступних, потрібно звернутись до відділу розвитку та промоцій апарату Львівської ОДА за електронною адресою: peopleloda@gmail.com

З переліком організацій, які займаються ветеранською політикою на Львівщині можна ознайомитись за посиланням .

Посилання на Портал послуг та пільг для Захисника та Ветеранів.

Тарас Грень розповів про розвиток ветеранських просторів на Львівщині

Джерело: bomok.com.ua (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua