Завтра Львів попрощається із двома захисниками

06 вересня 2024 р. 23:12

06 вересня 2024 р. 23:12


Завтра Львів попрощається із захисниками Віктором Павлюком та Юрієм Березюком

У суботу, 7 вересня, Львівська громада прощатиметься із двома захисниками, які загинули у бою з окупантами. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання із Віктором Павлюком та Юрієм Березюком. Мерія просить утриматися від проведення розважальних заходів та святкувань у часі прощання з воїнами.

Прощання та чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Далі захисників поховають на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки воїнів

Віктор Павлюк (06.03.1973 – 24.08.2024) Уродженець міста Сокаль, Львівської області.

Віктор Павлюк (06.03.1973 – 24.08.2024) Уродженець міста Сокаль, Львівської області.

Навчався Сокальській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Займався у Сокальській дитячо-юнацькій спортивній школі. Згодом навчання продовжив у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей», який закінчив з червоним дипломом. Вищу освіту здобув у Луцькому індустріальному інституті (зараз – Луцький національний технічний університет».

Працював в інженерно-будівельній сфері у місті Львів.

З початком Антитерористичної операції допомагав сиротам та військовослужбовцям Збройних Сил України. Під час повномасштабного російського вторгнення захищав державу у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Донеччині та Курському напрямку.

У Віктора Павлюка залишились син, цивільна дружина та племінник.

Юрій Березюк (12.08.1992 – 03.09.2024) Львів’янин.

Юрій Березюк (12.08.1992 – 03.09.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №86. Згодом продовжив навчання у Фаховому коледжі інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка». Вищу освіту здобув у цьому ж університеті.

Працював регіональним менеджером західного регіону у Приватному акціонерному товаристві «Еліт Декор».

Проходив строкову військову службу в складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. За словами близьких, «Юрій був дуже хорошим батьком, любив рибалку та їзду на мотоциклі».

В перші дні повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист держави до лав ⁠Західного територіального управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України.

В Юрія Березюка залишились дружина, син, донька, батьки, брат, дві бабусі, теща, тесть, швагро та кум з сім’єю.

Завтра Львів попрощається із двома захисниками

Джерело: golossokal.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua