До уваги громадськості: Звіт про стратегічну екологічну оцінку та проєкту Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону

07 вересня 2024 р. 01:36

07 вересня 2024 р. 01:36


До Уваги Громадськості Звіт Про Стратегічну Екологічну Оцінку Та Проєкту Плану Дій Зі Справедливої Трансформації Червоноградського Вугільного Мікрорегіону

Строк проведення громадського обговорення Звіту триває 30 днів і завершиться 6 жовтня 2024 року.

Повна назва документа: «План дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року».

План дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року зорієнтований на розвиток сучасного кліматично нейтрального, економічно, соціально та екологічно стійкого, згуртованого мікрорегіону, комфортного та безпечного для ведення бізнесу та проживання населення, гостинного для поціновувачів активного і пасивного відпочинку.

План дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року узгоджується із положеннями міжнародних угод, в яких означено спільну відповідальність та можливості спільних дій щодо нівелювання зміни клімату, декарбонізації та досягнення кліматичної нейтральності (зокрема, Рамкова Конвенція ООН про зміну клімату, Кіотський протокол до Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату, Паризька угода та ін.). Також План дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року відповідає засадам національної екологічної політики України, визначеним Законом України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики на період до 2030 року», Стратегією екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату до 2030 року, Концепцією Державної цільової програми справедливої трансформації  вугільних регіонів України на період до 2030 року, а також узгоджується з пріоритетами і цілями стратегічних документів державного та регіонального рівня – Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки, Стратегією розвитку Львівської області на період 2021-2027 року.

План дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року базується на принципах збалансованого економічного та соціального розвитку громади, раціонального використання ресурсного потенціалу та екологічної безпеки. Стратегічні напрями розвитку мікрорегіону включають природоохоронну складову й спрямовані на забезпечення цілей з розвитку екологічно чистої та енергоефективної території, зокрема через «зелений перехід», підвищення екологічної свідомості мешканців та бізнесу мікрорегіону. Досягнення мети буде відбуватися через реалізацію трьох стратегічних цілей, визначених Планом дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року: 1) енергетичний перехід та чисте довкілля мікрорегіону для життєдіяльності різних поколінь та соціальних груп населення; 2) нова конкурентоспроможна економіка вугільного мікрорегіону; 3) вугільний мікрорегіон адаптований до нових соціальних потреб мешканців.

Львівська обласна військова адміністрація

а) дата початку та строки здійснення процедури:

Датою початку громадського обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року є дата оприлюднення проєкту Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року, а також Звіту про стратегічну екологічну оцінку на офіційному веб-сайті Львівської обласної військової адміністрації та внесення зазначених документів до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки з метою одержання та врахування обґрунтованих зауважень і пропозицій громадськості – 6 вересня 2024 року. Строк проведення громадського обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року – 30 днів (до 6 жовтня 2024 року).

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо):

Громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі до Департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації (на адресу: 79008, Львівська область, м. Львів, вул. Винниченка, 18) або в електронному вигляді (на адресу: [email protected] з поміткою в назві листа: «До звіту про СЕО») обґрунтовані зауваження та пропозиції до Звіту про стратегічну екологічну оцінку Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року. Усі одержані протягом встановленого строку зауваження і пропозиції будуть обов’язково розглянуті замовником і внесені до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки. За результатами розгляду замовник врахує одержані зауваження або вмотивовано їх відхилить.

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення):

Проведення громадських слухань не планується, спосіб участі громадськості — у письмовій формі (надання письмових зауважень і пропозицій).

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Департамент економічної політики Львівської обласної державної адміністрації (79008, Львівська область, м. Львів, вул. Винниченка, 18, [email protected] ).

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій:

Департамент економічної політики Львівської обласної державної адміністрації (79008, Львівська область, м. Львів, вул. Винниченка, 18, [email protected] , з поміткою в назві листа: «До звіту про СЕО»).

Зауваження та пропозиції до Звіту про стратегічну екологічну оцінку Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року приймаються протягом 30 днів з дня їх оприлюднення (до 6 жовтня 2024 року).

Пропозиції, що подаються, повинні містити обґрунтування з врахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної із здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

План дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону на період до 2030 року та Звіт про стратегічну екологічну оцінку оприлюднено та розміщено на офіційному веб-сайті Львівської обласної військової адміністрації, а також внесено до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки.

Транскордонні консультації в рамках зазначеної процедури СЕО не проводяться.

ЗВІТ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ ПЛАНУ ДІЙ ЗІ СПРАВЕДЛИВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЧЕРВОНОГРАДСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО МІКРОРЕГІОНУ НА ПЕРІОД ДО 2030 РОКУ

Прес-служба Лівівської обласної військової адміністрації

До уваги громадськості: Звіт про стратегічну екологічну оцінку та проєкту Плану дій зі справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону

Джерело: gazetapo.lviv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua