Діти захисників України повернулися з відпочинку в Італії

07 вересня 2024 р. 08:43

07 вересня 2024 р. 08:43


Діти Захисників України Повернулися З Відпочинку В Італії (14)

Поїздку організували за ініціативи Посла України при Святому Престолі Андрія Юраша та Кардинала Маттео Дзуппі, Спеціального Представника Папи Франциска.

Сьогодні до Львівської ОВА завітали діти, які нещодавно повернулися з Італії після літнього відпочинку. Завдяки співпраці з регіональними структурами «Італійської Карітас», 87 дітей захисників України мали змогу відпочити в провінціях Калабрія та Апулія. Поїздку організували за ініціативи Посла України при Святому Престолі Андрія Юраша та Кардинала Маттео Дзуппі, Спеціального Представника Папи Франциска.

Діти поділилися своїми враженнями від поїздки, зазначивши, що вона була дуже насиченою та цікавою. Вони розповідали про нові знайомства, італійську гостинність і неймовірні краєвиди. Поїздка стала не лише відпочинком, але й важливим етапом для емоційної віднови та нового досвіду.

«Це був незабутній час! Ми відвідали багато красивих місць, брали участь у різних заходах і знайшли нових друзів. Особливо нам сподобались люди –  дуже доброзичливі», – поділилася одна з учасниць.

Під час зустрічі діти передали меморандум миру «Carta di Leuca», який вони привезли з Італії. Цей документ засуджує війни і закликає до єдності та миру. Його підписали 10 мерів італійських міст, які допомогли організувати відпочинок для українських дітей.

Заступниця голови Львівської ОВА Христина Замула висловила радість за успішний відпочинок дітей:«Ми щиро раді за вас, що ви мали можливість на деякий час не чути звуки повітряної тривоги. Будемо продовжувати роботу над тим, щоб і надалі організовувати подібні поїздки для вас. Для нас важливо, щоб ви відчували себе в безпеці, були здоровими та відкривали для себе щось нове».

Прес-служба Лівівської обласної військової адміністрації

Діти захисників України повернулися з відпочинку в Італії

Джерело: gazetapo.lviv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua