У Бориславі відбулись обласні змагання між ланками газодимозахисної служби

07 вересня 2024 р. 18:24

07 вересня 2024 р. 18:24


Дякуємо рятувальникам

У Бориславі відбулись обласні змагання між ланками газодимозахисної служби.

У змагання взяли участь  61 команда пожежно-рятувальних підрозділів з усієї Львівщини.

Цей захід проводиться щорічно і має за мету, насамперед, підвищення рівня готовності рятувальників до дій за призначенням та покращення професійної майстерності особового складу підрозділів, перевірку фактичного рівня теоретичних знань та практичних навичок газодимозахисників області, повсякденним завданням яких є розвідка, порятунок людей, гасіння пожеж та евакуація матеріальних цінностей з непридатного для дихання середовища.

Цьогорічна програма змагань складалася з кількох етапів, які виконувалися на час.

З початку учасники одягали апарати на стисненому повітрі та приводили їх у бойову готовність, а далі уже проходили вогняний лабіринт. Після цього вогнеборці накладали турнікет на потерпілого. Наступним етапом - силовий тренажер після чого учасники змагань переходили на етап підйому по встановленій висувній драбині та опускання по стаціонарних пожежних драбинах. А на завершення – проходження теплодимокамери, у якій потрібно ліквідувати осередок пожежі, знайти та винести потерпілого із задимленого приміщення та струменем води збити мішень.

Найкращою ланкою ГДЗС обласних змагань стала команда газодимозахисників 38 державного пожежно-рятувального поста смт. Східниця, друге місце вибороли бійці 30 державної пожежно-рятувальної частини м. Львова і замкнули трійку лідерів вогнеборці 7 державної пожежно-рятувальної частини м. Трускавець.

У Бориславі відбулись обласні змагання між ланками газодимозахисної служби

Джерело: westnews.info (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua