Карта бойових дій в Україні 12 вересня

12 вересня 2024 р. 08:44

12 вересня 2024 р. 08:44


Сьогодні, 12 вересня, в Україні розпочався 932 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. ЗСУ виходять з оточення та проводять локальні контратаки.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 12 вересня.

Російські війська почали контратаки вздовж західного краю українського виступу в Курській області, захопивши кілька населених пунктів 10 і 11 вересня. Геолокаційні дані підтверджують просування підрозділів 51-го повітряно-десантного полку та 155-ї бригади морської піхоти в районі Снагосту.

Карта бойових дій.

Бої тривали на північ та північний схід від Харкова 11 вересня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська 10 та 11 вересня провели наземні атаки в районі Вовчанська (на північний схід від Харкова), Глибокого (на північ від Харкова), Хатища (на захід від Вовчанська) та Тихого (на схід від Вовчанська).

Карта бойових дій.

Війська РФ продовжують наступальні дії на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на схід від Куп'янська поблизу Петропавлівки, на південний схід від Куп'янська поблизу Лозової і Глушківки, на північний захід від Кремінної біля Твердохлібового, Макіївки, Дружелюбівки, Греківки, Новосадового, Терни, Невського, і на захід від Кремінної біля Торського. Також, російський блогер завив, що росіяни перетнули річку Жеребець у Макіївці (на північний захід від Кремінної) і ведуть бої на іншому березі річки, що узгоджується з оціненим просуванням росіян у населеному пункті.

Бої тривали на північний схід від Сіверська біля Григорівки, на схід біля Верхньокам'янського, та на південний схід у районах Спірного, Виїмки і Івано-Дарівки 10 і 11 вересня, але змін на лінії фронту не зафіксовано.

Карта бойових дій.

Російські війська продовжували наступ біля Часового Яру, на північ у районі Калинівки, та на схід біля Іванівського, однак підтверджених змін лінії фронту також не було.

Карта бойових дій.

11 вересня як російські, так і українські війська здійснили незначні просування поблизу Торецька. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися на північний схід Торецька. Також, згідно з іншими геолокаційними даними, російські війська рухалися вздовж вулиці Центральної у східній частині міста, а російські блогери заявляють про подальше просування до полів на південний схід. Проте, ISW не має візуального підтвердження цих заяв.

Карта бойових дій.

Російські окупаційні війська, ймовірно, взяли під контроль Лисівку і продовжили просування на південний схід від Покровська під час наступу 11 вересня. На геолокаційних кадрах видно, як російські військові встановлюють прапор у центрі Лисівки. Російські блогери заявляють, що населений пункт захопила 114-та мотострілецька бригада (51-а загальновійськова армія, колишній 1-й армійський корпус «ДНР»). Згідно з іншими геолокаційними даними, опубліковані 10 вересня, свідчать про просування російських сил у полях на захід від Маринівки. Проте ISW не помітила жодних ознак того, що українські сили в населеному пункті знаходяться під загрозою оточення. Окрім того, 10 і 11 вересня російські війська продовжували наступальні операції на схід від Покровська, зокрема в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Гродівки, Іванівки, Михайлівки, а також на південний схід у районах Новогродівки, Маринівки, Селидового, Українського та Гірника.

Карта бойових дій.

Армія РФ 11 вересня продовжувала наступальні операції на південний захід від Донецька, але без підтверджених просувань. Протягом 10 і 11 вересня російські війська також атакували на північний схід від Вугледара в районах Костянтинівки та Водяного, у самому Вугледарі та на південний захід від міста, поблизу Павлівки.

Карта бойових дій.

10 і 11 вересня росіяни продовжували наступ у західній Запорізькій області, зокрема на північний захід від Роботиного в районі Малих Щербаків і на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки, проте без змін на лінії фронту.

Карта бойових дій.

Російські війська 10 і 11 вересня продовжували наземні атаки на херсонському напрямку, в тому числі на східному (лівобережному) Херсонщині, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Карта бойових дій в Україні 12 вересня

Джерело: lviv.vgorode.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua