Загинув понад два роки тому: “на щиті” везуть захисника Василя Петриляка

13 вересня 2024 р. 09:31

13 вересня 2024 р. 09:31


Василь Петриляк загинув у травні 2022 року під час авіаудару по смт Десна. Але його тіло розшукали лише нещодавно та провели ДНК-експертизу.

Хто повідомляє: Дрогобицька міська рада

Василь Петриляк народився та проживав у Дрогобичі. Тут навчався у школі № 17. Згодом поступив у Дрогобицький фаховий коледж нафти та газу, а після його закінчення - в Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Працював на посаді помічника бурильника у Шебелинському відділенні бурових робіт БУ «Укрбургаз». Разом з дружиною Юлією виховував доньку.

Василя Петриляка мобілізували 1 квітня 2022 року. Службу у смт. Десна, Чернігівської області він проходив головним сержантом самохідно-артилерійської батареї.

17 травня 2022 року росіяни вдарили по селищу чотирма ракетами. Через авіаудар Василь Петриляк загинув. Лише через понад два роки вдалося розшукати тіло захисника та провести ДНК-експертизу. Дрогобичанин нагороджений нагрудним знаком «66 окрема механізована бригада сухопутних військ» відзнакою «Почесний громадянин Дрогобицького району» (посмертно). Його портрет встановили на Алеї пам’яті.

Конвой з тілом захисника прибуде у Дрогобич 13 вересня о 12.00. Зустрічатимуть його на Перехресті Героїв. О 12.30 на площі Ринок біля міської ратуші дрогобичани прощатимуться з Василем Петриляком. Чин похорону розпочнуть о 13.00 у церкві Воскресіння Христового на вул. Самбірській.

Вічна пам’ять Герою!

Будьте з Дрогобич .Сity у соцмережах:

💛 Facebook — креативи та обговорення;

❤️ Instagram — відео та цитати.

Реклама

Загинув понад два роки тому: “на щиті” везуть захисника Василя Петриляка

Джерело: drohobych.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua