Чи є сенс встановлювати нову iOS 18 на старих моделях Айфонів

13 вересня 2024 р. 12:12

13 вересня 2024 р. 12:12


Релізи нових ОС Apple зазвичай пропонує в наступний понеділок після презентації флагманських моделей смартфонів. Тобто офіційно iPhone 16 буде анонсовано 16 вересня, тому є сенс уже зараз дізнатися, чи потрібно її встановлювати на більш старі айфони.

Проблеми бета-версії iOS 18

Популярність айфонів обумовлена різними чинниками. Серед них — тривалий строк життя будь-якої моделі. Сьогодні в продажі доступні версії, починаючи з iPhone 11, тобто після появи новинок деякий час користувачі можуть вибирати пристрій, наприклад, за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/brand-apple/ із шести поколінь!

Є чимала кількість власників ще старіших версій, підтримка яких також здійснюється.

Цікаво дізнатися враження користувачів iPhone XR, які долучилися до тестування бета iOS 18.

Вони вказують, що якихось глюків у роботі пристрою помічено не було, хіба що анімації відпрацьовували повільніше, що було частково виправлено із виходом наступних бета-версій.

Найбільш помітні проблеми в роботі нового Пункту керування, до того ж не в момент запуску застосунку, а під час перемикання між вкладками, якщо ви налаштували екран «під себе».

Що стосується всього іншого, то проблем практично немає. Ігри запускаються так само швидко, як і раніше. Тобто якщо уповільнення анімації для вас не критично, то із погляду швидкості роботи смартфона нічого не змінилося.

Автономність

Теж важливий аспект, оскільки зазвичай нова ОС має більше можливостей і розширений функціонал, тобто використовує більше фонових процесів. Що може позначатися на часі роботи пристрою.

Якихось помітних змін на iOS 18 з автономністю в цьому сенсі помічено не було, у будь-якому разі в порівнянні із попередньою операційною системою, iOS 17.

Чи є сенс встановлювати нову iOS 18 на старих моделях Айфонів

Єдина проблема, яку помітили користувачі — нагрівання iPhone XR, якщо його заряджати блоком живлення від MacBook Air.

Чи варто переходити на iOS 18

Отже, старі айфони працюватимуть на новій операційній системі без глюків та майже із попередньою швидкістю. Якість уповільнення є, але у Apple ще достатньо часу, щоби спробувати позбутися цих недоліків.

Тобто сенс встановлювати на старий гаджет iOS 18 є, але попередньо не забудьте виконати резервне копіювання. У цьому випадку, якщо нова ОС вам чимось не сподобається, можна буде повернутися до попередньо встановленої.

Радимо вам обов'язково «погратися» із кольором іконок застосунків та одразу прибрати з екрана блокування зайві перемикачі. Наприклад, кнопку вмикання камери із локскріна та кнопку ліхтарика, щоб у вас не траплялося ніяких випадкових натискань у кишені.

Багато змін є в застосунку «Фото», і не всім вони сподобаються. Хоча через налаштування багато зайвих кнопок можна також вимкнути, щоби зробити користування застосунком більш-менш прийнятним. Втім, навіть цього недостатньо, щоби додаток був таким же комфортним, як раніше.

Реклама

Чи є сенс встановлювати нову iOS 18 на старих моделях Айфонів

Джерело: drohobych.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua