З нагоди професійного свята відбулось нагородження працівників галузі фізичної культури та спорту

13 вересня 2024 р. 18:30

13 вересня 2024 р. 18:30


З Нагоди Професійного Свята Відбулось Нагородження Працівників Галузі Фізичної Культури Та Спорту (6)

Під час заходу також привітали спортсменів Львівщини, які за підсумками ігор здобули для України чотири медалі.

Сьогодні, 13 вересня, з нагоди професійного свята – Дня фізичної культури та спорту – відбулося нагородження працівників галузі фізичної культури та спорту.

«Сьогодні мені надзвичайно приємно бути серед вас і вітати з професійним святом. Управління молоді та спорту — це більше, ніж просто робота. Це про людей, які мають справжню місію – будувати міцну європейську країну. Ви починаєте з дітей у спортивних школах, секціях і гуртках, а закінчуєте перемогами наших спортсменів на Олімпійських і Паралімпійських іграх. Це гордість, це справжнє досягнення.

Протягом останніх п’яти років Максим Козицький визначив підтримку молоді та спорту як один із головних пріоритетів у бюджеті. Кожна гривня, вкладена в розвиток молоді та спортивні програми, зменшує витрати на медицину та реабілітацію в майбутньому, оскільки здорові та активні люди рідше потребують лікування.

Особливу подяку хочу висловити нашим захисникам і захисницям, які, на жаль, стикаються з потребою в реабілітації після поранень. Їх мужність і самовідданість заслуговують на нашу найглибшу вдячність. Ми робимо все можливе, щоб до 1 жовтня відкрити великий реабілітаційно-спортивний комплекс у Великому Любині. Цей центр стане важливим місцем для відновлення та підтримки наших героїв, допомагаючи їм повернутися до активного життя та здоров’я. Підтримка спорту та реабілітаційних програм є частиною нашого зобов’язання перед тими, хто захищає нашу країну», – привітав присутніх заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

За підготовку спортсменів для участі в Іграх XXXIII Олімпіади 2024 року в м. Парижі та значний особистий внесок у промоцію Львівщини на міжнародній спортивній арені, подяками голови Львівської ОВА нагородили:

  • заслуженого тренера України з футболу Володимира Безуб’яка;
  • тренера з вільної боротьби Тетяну Кіт.

Нагадаємо, у Парижі завершилася літня Паралімпіада-2024. Збірна України посіла 7 місце у медальному заліку Паралімпійських ігор у Парижі-2024, здобувши 82 медалі (22 золоті медалі, 28 срібних і 32 бронзові). Під час заходу також привітали спортсменів Львівщини, які за підсумками ігор здобули для України чотири медалі, зокрема це:

  • Віктор Дідух — він став чемпіоном Паралімпійських ігор в особистому турнірі з настільного тенісу у класі 8. До цього спортсмен у парі з Іриною Шинкарьовою виборов бронзову нагороду в міксових парах;
  • Наталія Морквич — у складі збірної України з парафехтування стала віце- чемпіонкою Паралімпіади в жіночій командній шпазі;
  • Павло Баль — став бронзовим призером Паралімпіади у хендбайку на шосе на дистанції 56,8 км (паравелосипедний спорт). Відзначимо, що ця медаль стала історичною для України, адже раніше ніхто в цій дисципліні медалей не здобував.

За значний особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на Львівщині та з нагоди Дня фізичної культури і спорту подяку оголосили:

  • старшого викладача кафедри теорії та методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Володимира Рихаля,
  • завідувача кафедри зимових видів спорту того ж університету Андрія Казмірука,
  • директора Золочівського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Оксану Борух,
  • майстра спорту України, заступника директора з навчально-тренувальної роботи спортивної школи «Веслярик» Ірину Кіндзеру,
  • майстра спорту України, тренера-викладача з веслування на байдарках та каное спортивної школи «Веслярик» Ростислава Білінського,
  • майстра спорту України, співорганізатора обласного етапу національного проєкту «Пліч-о-пліч» зі спортивного орієнтування Романа Чепіля,
  • старшого викладача кафедри легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Василя Західного.

За значний особистий внесок, сумлінну працю та з нагоди Дня фізичної культури і спорту подяками міністра Міністерства молоді та спорту України були відзначені:

  • головного сержанта, майстра спорту України зі стрільби з лука, спортсмена-інструктора Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України Соломію Трапезнікову,
  • тренера-викладача Червоноградської дитячо-юнацької спортивної школи №1 Оксану Хомяк,
  • заслуженого тренера України, тренера-викладача відділення веслування на байдарках і каное спортивної школи «Веслярик» Михайла Поцюрка,
  • головного спеціаліста відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту Львівської ОДА Андрія Закруту,
  • президента Львівської обласної федерації стрільби з лука Владлена Новаковського.

«Сьогодні Бог, мабуть, носить форму з візерунком «пікселя». Поруч з нами ті, хто з дня в день робить титанічну роботу для України. Сьогодні тут тренери, спортсмени, керівники великих навчальних закладів, та спортивно-реабілітаційних центрів, а також представники бізнесу, які завжди долучаються до наших ініціатив та проектів. Ми не знаємо, скільки ще триватиме війна, та я вірю, що нам усім вистачить сили, мудрості та єдності, щоб дочекатися найважливішої перемоги. Нам не вручать за неї медалі чи подяки, та вона буде найбільшою і найщасливішою подією в житті кожного з нас.

Дякую вам, що ви попри все є і залишаєтесь великими людьми великої країни», – зазначив начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.

Довідково: Відповідно до Указу Президента України від 29 червня 1994 року №340/94, в Україні щорічно у другу суботу вересня відзначається День фізичної культури і спорту.

Прес-служба Лівівської обласної військової адміністрації

З нагоди професійного свята відбулось нагородження працівників галузі фізичної культури та спорту

Джерело: gazetapo.lviv.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua