Вандал понищив у центрі Львова кав’ярню військового та волонтера

16 вересня 2024 р. 12:53

16 вересня 2024 р. 12:53


Сьогодні вночі невідомий вандал понищив кав’ярню Black Honey на площі Галицькій, 20, яку заснував військовий та волонтер Лука Карпюк. Зараз Лука — на передовій, а у його дітище навідалися вандали. З якою метою — з’ясовує слідство.

Як розповіли «ВЗ» офіціант кав’ярні, зловмисник розбив двері та скляну вітрину і влаштував всередині закладу «стиль рашистів» ( окупанти, які захоплювали приватні будинки у Київській області залишали після себе безлад, понищені меблі та посуд . — Авт .). Розбив посуд, робочий інвентар, світильники, меблі, порозкидав по підлозі печиво та десерти…

Вандал понищив у центрі Львова кав’ярню військового та волонтера

«Частину продуктів довелося утилізувати, — каже офіціант. — За попередніми підрахунками, збитки — щонайменше півмільйона гривень. Вдосвіта ми зібралися в кав’ярні й все прибрали, аби о 8-й ранку відчинитися для відвідувачів».

Адміністрація кафе каже, що оговтуються від нічного вандалізму та чекають кожного гостя на каву. «Ми відчинилися навіть без дверей», — написали на своїй сторінці у соцмережах.

Вандал понищив у центрі Львова кав’ярню військового та волонтера

Тим часом, відомі люди Львова, серед яких перша леді міста Катерина Кіт-Садова, закликають містян підтримати ресторатора Луку Карпюка і впродовж тижня-двох відвідувати його заклад, пити там каву з десертами.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська , хулігана затримали — це 28-річний мешканець з Харківської області. Зараз слідчі з’ясовують мотиви його вчинку, підраховують збитки.

«Цей злочин кваліфікується, як хуліганство — частина 1 ст. 296 ККУ, — каже Добровольська. — Повідомлення про цей випадок надійшов до поліції вночі - о 1-й годині 20 хвилин. На місце виїхали працівники патрульної поліції, співробітники територіального підрозділу, слідчо-оперативна група. Зловмисника затримано. Правоохоронці відкрили за цим фактом провадження».

Чи цікавила 28-річного мешканця Харківщини каса кав’ярні в центрі Львова — на це питання зараз шукають слідчі. «Будемо повідомляти чоловіку про підозру в скоєнні хуліганства», — відзначила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області.

Вандал понищив у центрі Львова кав’ярню військового та волонтера

Джерело: wz.lviv.ua (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua