Львівський перевізник намагався ввести контрабанду дитячих ліків

16 вересня 2024 р. 13:51

16 вересня 2024 р. 13:51


Львівський перевізник під виглядом алкоголю та продуктів намагався ввезти в Україну противірусний дитячий сироп. У вантажівці виявили понад чотири тисячі флаконів “Новірину”. Про це 15 вересня повідомили у Закарпатській митниці — пише lviv.media .

Львівський перевізник намагався ввести контрабанду дитячих ліків

Орієнтовна вартість контрабанди — понад мільйон гривень

За даними митників, у митному пункті “Чоп – Захонь”, що на кордоні з Угорщиною, вони зупинили вантажівку львівського перевізника, який повертався з Євросоюзу. Під час огляду вантажу виявилося, що замість заявлених 29 палет у автомобілі було 32 палети.

Виявлений товар

Львівський перевізник намагався ввести контрабанду дитячих ліків – 01

Львівський перевізник намагався ввести контрабанду дитячих ліків – 02

“Під виглядом продуктів харчування (вин, чіпсів, сирів, вафель та ін.), водій за кордоном “дозавантажив” 3 палети із 108 коробками лікарських противірусних засобів та намагався непомітно завезти їх на митну територію України для подальшого комерційного збуту. У коробках знаходилися 4320 шт. флаконів сиропу “Новірин” , орієнтовна вартість яких сягає понад мільйон гривень (на вітчизняному ринку один такий флакон коштує близько 300 грн)”,

На перевізника склали протокол за порушення митного законодавства. Товар вилучили, його остаточну вартість визначить експерт, а долю вантажу вирішить суд. Перевізнику загрожує штраф та конфіскація товару.

Підтримайте проект на Patreon

Львівський перевізник намагався ввести контрабанду дитячих ліків

Джерело: inlviv.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua