У Дрогобичі та Трускавці помірний рівень безпеки освіти, а в Бориславі - задовільний: що це означає

16 вересня 2024 р. 14:49

16 вересня 2024 р. 14:49


У Міністерстві освіти та науки України опублікували затверджений перелік громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти. Дрогобицька та Трускавецька громади мають помірний рівень безпеки, а от у Бориславі та Східниці він задовільний. За ним визначається, чи можуть освітні заклади побудувати повноцінно очний формат навчання.

Хто повідомляє: Міністерство освіти та науки

У чому суть

Дрогобицька громада, і це можна перевірити на дашборді, має помірний рівень ризику, що означає в нашому регіоні освітні заклади за наявності укриття, навіть найпростішого, можуть забезпечити очне або змішане навчання, а також організувати підвезення дітей з інших регіонів.

Розрахунок рівня безпеки відбувається за кількома показниками зокрема: геолокація, кількість учнів та працівників закладів, форми навчання, небезпека від ураження ракетами та безпілотниками тощо.

Значення рівня безпеки може бути від 0 до 100. Враховуються також і додаткові критерії. Всього таких рівнів може бути п’ять: непереборний, дуже високий, високий, помірний, задовільний і нез’ясований.

У Трускавецької територіальної громади також помірний рівень, а в Бориславської та Східницької - задовільний. Це означає, що освітні заклади тут можуть побудувати відносно безпечний освітній рівень та повноцінно очний формат навчання.

Що було раніше

Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка долучився до пілотного проєкту з впровадження державних грантів. Наразі в Україні 176 таких навчальних закладів, проте до ініціативи можуть долучитися й інші ВНЗ.

Реклама

У Дрогобичі та Трускавці помірний рівень безпеки освіти, а в Бориславі - задовільний: що це означає

Джерело: drohobych.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua