Біля ЛНУ ім. І. Франка вдруге відбулася донація крові у бладмобілі

19 вересня 2024 р. 18:27

19 вересня 2024 р. 18:27


19 вересня 2024 року біля головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка вдруге відбулася донація в мобільному центрі крові в межах проєкту «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога». Ініціатива знову об’єднала охочих здати кров для наших Захисників та Захисниць.

Про це повідомляє пресцентр ЛНУ ім. І. Франка.

Проєкт «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога» реалізовують Перше територіальне медичне об’єднання Львова, ГО «Народна самооборона Львівщини», «ДонорUA» та ГО «Ветеран Медіа». Співорганізатором акції біля Університету є також Профком студентів Львівського університету і Центр соціального розвитку та громадських ініціатив. Окрім того, сьогодні донорів пригощала соціальна ветеранська кав’ярня «Кава Мілітарі».

Загалом в межах сьогоднішньої акції 55 донорів здали по 400 мл крові для військових. Організатори також діляться, що саме сьогодні кров у бладмобілі здав тисячний донор. Серед донорів – керівниця культурно-освітнього центру «Будинок вчених» Валентина Гончар. «У той час, коли наші хлопці і дівчата на передовій втрачають життя і здоров’я, ми маємо докладати максимум зусиль для їхньої підтримки – донатити, волонтерити, здавати кров. Якщо твоя кров рятує чиєсь життя, то все це не дарма. Тим паче, весь процес донації є дуже зручним, тож рекомендую долучатися усім, хто не має до цього протипоказів», – ділиться донорка.

Мобільний центр крові має п’ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури, мінілабораторію і локацію для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працює кваліфікований медичний персонал, який супроводжує донорів упродовж усього процесу — від підготовки до здачі крові до післяпроцедурного періоду.

«Львівський університет вже вдруге як співорганізатор долучився до акції з виїзної донації крові. Завдяки високій професійності медиків процес донорства стає максимально зручним, відтак кожен учасник почувається максимально комфортно і безпечно. Дякуємо усім, хто сьогодні доєднався до акції і поділився кров’ю, яка може врятувати життя наших військових, бо саме завдяки їхній жертовності ми маємо можливість жити і працювати», – зазначає проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар.

Опісля акції організатори зустрілися з Ректором Університету, академіком НАН України, професором Володимиром Мельником. Під час бесіди йшлося про важливість донації крові, зокрема, в умовах війни, а також інші соціальні проєкти, до яких постійно долучається Львівський університет. Окрім того, координатори проєкту «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога» вручили Володимирові Петровичу подяку за підтримку ініціативи та співпрацю.

Leopolis.news

Біля ЛНУ ім. І. Франка вдруге відбулася донація крові у бладмобілі

Джерело: leopolis.news

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua