Опалювальний сезон розпочато: першими обігріють освітні та медичні заклади Дрогобиччини

16 жовтня 2024 р. 13:25

16 жовтня 2024 р. 13:25


Найперше тепло запустять у школи, гімназії, ліцеї і дитячі садки. Наступними будуть лікарні, поліклініки. А після них – житлові будинки.

Хто повідомляє: Дрогобицька міська рада

У чому суть

15 жовтня у Дрогобицькій територіальні громаді офіційно розпочався опалювальний сезон. До нього готувалися впродовж серпня-вересня, тож всі котельні готові до запуску.

Першими тепло пустять у дошкільні навчальні заклади, ліцеї, гімназії, школи, а також у лікарні та поліклініки. Котельні у освітніх та комунальних закладах запускатимуть, згідно з отриманими від них заявками.

У наступні кілька днів опалення підключать й у житлових будівлях.

Цьогоріч вперше запустять осучаснені котельні, які працюють на твердому паливі – трісці деревини.Таких у Дрогобичі є кілька: на вулиці Шептицького, Індустріальній, Богдана Лепкого.

За яких умов розпочинають опалювальний сезон

Зазвичай, опалення запускають з 15 жовтня, але дата може бути змінена, залежно від температурних показників. Рішення про це приймає міська рада.

Запуск котелень може відбутися й раніше, якщо протягом трьох днів середньодобова температура нижча за +8 °C, або пізніше при умові зберігання вищих температурних показників.

Що було раніше

У Дрогобицькому районі відремонтують кілька нежитлових споруд, які активно використовують. Мешканці громади самі оберуть будівлі, які цього потребують. Кошти на це надасть Міжнародна організація міграці ї.

Будьте з Дрогобич .Сity у соцмережах:

💛 Facebook — креативи та обговорення;

❤️ Instagram — відео та цитати.

Реклама

Опалювальний сезон розпочато: першими обігріють освітні та медичні заклади Дрогобиччини

Джерело: drohobych.city