Покинуті авто у Львові забиратимуть на штрафмайданчик, а згодом будуть продавати

17 жовтня 2024 р. 14:56

17 жовтня 2024 р. 14:56


Якщо власника занедбаного транспортного засобу, який стоїть на одному місці понад місяць, не вдасться розшукати, то машину будуть забирати на штрафмайданчик, а за пів року — продавати

Як повідомляє “Суспільне, ухвалу підтримали 49 депутатів.

Занедбаними вважатимуть автомобілі, які понад місяць стоять на одному місці, не використовуються та мають ознаки втрати експлуатаційних можливостей. Зокрема, якщо відсутні основні вузли і агрегати, кузовні деталі, а також якщо машини частково або повністю знищені. А безхазяйними — транспортні засоби, які не мають власника відповідно до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Відтепер представники райадміністрацій Львова складатимуть акти на такі авто, фотографуватимуть їх, після чого намагатимуться встановити власників. Якщо власника не знайдуть, то комісія, до якої обов’язково залучатимуть представника поліції, ухвалить перемістити авто на штрафмайданчик.

Якщо ж протягом шести місяців власника не вдасться знайти, то транспортний засіб продадуть, а кошти, які виручать від продажу, три роки очікуватимуть власника на спеціальному рахунку. Через три роки гроші перейдуть у власність Львівської громади.

Всього райадміністраціям вистачить двох-трьох місяців, щоби порахувати всі покинуті транспортні засоби на вулицях Львова.

Покинуті авто у Львові забиратимуть на штрафмайданчик, а згодом будуть продавати

Джерело: bomok.com.ua (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua