«Нам треба знайти 10, 20, 30 локацій під тенісні корти у Львові», – Садовий

17 жовтня 2024 р. 16:57

17 жовтня 2024 р. 16:57


Фото: Романа Балука для ЛМР

На сесії Львівської міськради, 12 вересня, проголосували за оголошення інвестиційного конкурсу на облаштування вісьмох тенісних кортів у парку «700-річчя Львова» без погодження комісії екології. Тому міський голова Львова Андрій Садовий зупинив дію цієї ухвали, і сьогодні, 17 жовтня, на засіданні сесії ЛМР депутати проголосували проти неї, інформує «Твоє місто». Натомість у Львові шукатимуть інші локації для облаштування кортів.

Суть зауважень міського голови Львова полягала у недоцільності ділити територію парку, межі якого вже є затверджені.

«Це хороший намір збільшити кількість тенісних кортів у Львові. На жаль, я побачив цю територію вже після прийняття ухвали, тому і скасував її дію. Ми мали робочий виїзд. Однозначно, що ця локація не надається для такої святої місії. Ми домовилися, що підготуємо нову локацію і будемо триматися нашої лінії, що кількість тенісних кортів має зростати», зазначив Андрій Садовий на сесії 17 жовтня.

Міський голова пояснив, що депутати голосували за ухвалу, яка була неякісно підготовлена, а також перебували під тиском інших колег. Також він додав, що відбувся робочий виїзд у парк 700-річчя, де виявили самозахоплені території у парку. За його словами, мешканці, які створили городи на території парку, пообіцяли прибрати їх після збору врожаю. Також необхідно покращити облаштування парку та відновити якісну роботу теплиць.

«Нам треба знайти 10,20,30 локацій під тенісні корти у Львові, щоб всіх охочих запросити. Багато було звернень для облаштування великих тенісних кортів у Львові, але не реалізували цієї мрії»,

Натомість депутат Андрій Шевців нагадав, що поруч із парком 700-річчя є ділянка, яка використовується як автостоянка і передана «Львівавтодору», але її цільове призначення було для спортивної інфраструктури і довгий час вона була на балансі ЛКП «Спортресурс».

«Можливо, варто повернутися до цієї ідеї і на цій ділянці реалізувати спортивну інфраструктуру з допоміжними приміщеннями. Адже вона через стежку від парку» ,

«Нам треба знайти 10, 20, 30 локацій під тенісні корти у Львові», – Садовий

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua