Третій етап – будівництво лікарні. УКУ і Львівський медуніверситет втілять спільний проєкт

17 жовтня 2024 р. 16:57

17 жовтня 2024 р. 16:57


Центр Шептицького, умовне фото / УКУ

Український католицький університет підписав меморандум про співпрацю у сфері ментального здоровʼя із Львівським національним медичним університетом ім. Данила Галицького. Цей документ дає початок реалізації проєкту «Надія», який передбачає створення науково-дослідного центру з питань ментального здоровʼя дітей та молоді. Про це повідомили в пресслужбі УКУ.

Науково-дослідний центр буде працювати на базі медичного університету. До нього будуть залучені фахівці з УКУ , Європи та світу.

«Є багато дітей, які постраждали від війни. Саме тому разом зі шведськими партнерами на базі Медичного університету буде створено науково-дослідний центр психічного здоровʼя. Наша співпраця полягатиме у науковій роботі. Український католицький університет має сильну базу і фахівців з психічного здоровʼя. Думаю, спільно ми можемо почати формувати базу даних, яка є важливою для досліджень у сфері психічного здоровʼя в Україні» , – повідомив ректор УКУ Тарас Добко.

Другий етап реалізації меморандуму передбачає створення віртуальної лікарні, на базі якої надаватимуть медичну допомогу у сфері підтримки ментального здоров’я для дітей і молоді. Третій етап – це будівництво лікарні, яка спеціалізуватиметься на наданні  допомоги дітям з проблемами ментального здоровʼя, а також там відбуватиметься фізична реабілітація. Також у планах медуніверситету – відкриття відділення травматології чи відновно-реконструктивної хірургії.

Третій етап – будівництво лікарні. УКУ і Львівський медуніверситет втілять спільний проєкт

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua