Львівські лікарі реабілітують 3-річного хлопчика, який передчасно народився

17 жовтня 2024 р. 22:49

17 жовтня 2024 р. 22:49


фото: охматдит

Команда фахівців Центру Охматдит у Львові проводить курси реабілітації для 3-річного Марка із спастичним парапарезом. Про це повідомили у медзакладі.

Сімʼя з Черкаської області. У хлопчика нижній спастичний парапарез та ниркова недостатність. Він народився передчасно на 27-му тижні вагітності із вагою 900 грам. Про діагноз сімʼя дізналась, коли йому був рік. Мама хлопчика шукала фахівців і по рекомендаціях на різних сайтах знайшла хороші відгуки про реабілітологів Центру. Тож сімʼя звернулась до фахівців.

Нижній парапарез - клінічний синдром, який проявляється розладами м'язової сили в обох нижніх кінцівках і, відповідно, різного ступеня рухової активності з обмеженням життєдіяльності.

«Курси реабілітації ми вже проходили багато де, в тому числі і у столиці. Під час курсу в “Охматдиті” почав стояти, повзати. Так як потрібно», - поділилась відгуком мама хлопчика Ірина.

«Під час курсів реабілітації у хлопчика покращало поступове повзання, він вже стоїть. Ми підібрали йому вертикалізатор, ходунці, ортопедичні устілки. Ми працювали активно над стоянням, ходьбою, зменшували спастику шляхом розтягування. Також окремо працював психолог», - розповіла фізичний терапевт Адріяна Гавронська.

Нагадаємо, у

Львівські лікарі реабілітують 3-річного хлопчика, який передчасно народився

Джерело: tvoemisto.tv

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua