Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

18 жовтня 2024 р. 09:07

18 жовтня 2024 р. 09:07


Юрій Жуковець – уродженець міста Радехів. На початку повномасштабної війни як доброволець долучився до лав Збройних Сил України.

Юрій Жуковець – капітан, командир роти розвідки 103-ї окремої бригади ТрО ім. митрополита Андрея Шептицького. Нещодавно згідно з Указом Президента Юрію присвоїли звання Герой України, а також вручили орден «Золота Зірка», повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Цьогоріч у квітні під час виконання бойового завдання на Харківщині Юрій разом з підрозділом потрапив у засідку, внаслідок чого отримав поранення. Попри це військовий особисто надав медичну допомогу пораненому побратимові, допоміг дістатися до укриття й організував евакуацію особового складу.

«Кожна моя заслуга на полі бою – це в першу чергу заслуга мого підрозділу. Мені пощастило служити пліч-о-пліч з професіоналами. Хлопці щоразу доводять свою ефективність під час виконання завдань, за що їм велика шана. На передовій завжди є потреба в обладнанні та автомобільній техніці. З огляду на це, дуже відчувається підтримка з Львівської області. Кожен переданий дрон чи автівка зміцнює бойовий дух наших хлопців, а це дуже важливо», – розповів капітан Юрій Жуковець.

Юрій пережив 7 операцій і зараз проходить реабілітацію у центрі реабілітації та протезування UNBROKEN. У межах свого візиту до Львова Юрій зустрівся з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким.

«Коли я зустрічаюся з нашими військовими, то завжди запитую, яка у них мотивація продовжувати боротися. Відповідь завжди одна: я хочу мирного життя для себе та своїх рідних, я хочу жити у вільній країні. Це основна відмінність між нами й нашим одвічним ворогом. Ми воюємо не через бажання підкорити собі інший народ, а через бажання врятуватися від терористів та захистити своїх близьких. У свої 25 років Юрій уже командир розвідувальної групи. У цивільному житті він керував агентством нерухомості. Мріяв та будував плани на майбутнє, якби не повномасштабна війна. Юрій – доброволець, яких тисячі. Подякував в його особі усьому особовому складу 103-ї бригади тероборони за мужність на полі бою та витримку. Як військова адміністрація, ми будемо й надалі допомагати нашим захисникам й забезпечувати їх необхідною технікою», – наголосив Максим Козицький.

У межах зустрічі очільник області передав на потреби побратимів Юрія зі 103-ї бригади п’ять FPV-дронів. Ці безпілотники закупили завдяки обласній ініціативі « Пташки Перемоги ». За понад 2 роки існування проєкту на фронт передали уже більше ніж 11 тисяч дронів.

Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

Джерело: bomok.com.ua (Львів)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua